Çin İnternet Enformasyonu Merkezi (CNNIC) tarafından yayımlanan Çin’de İnternet Gelişimi İstatistiksel Raporu’na göre, 2022 yılının haziran ayı itibarıyla ülkedeki internet kullanıcılarının sayısı 1 milyar 51 milyonu buldu.

Toplam nüfusun yüzde 74,4’ü internet kullanırken, internet kullanıcılarının yüzde 99,6’sı akıllı telefonla internete erişiyor. Söz konusu raporda, 2022 yılının haziran ayı itibarıyla ülkede 1 milyon 854 bin 5G baz istasyonu kurulduğu, bütün idari köylerde internet erişiminin sağlandığı belirtildi.

Öte yandan ülkedeki telekomünikasyon sektörü de istikrarlı biçimde büyüyor. Endüstrinin bileşik geliri, Sanayi ve Bilişim Teknolojisi Bakanlığı’nın verilerine göre, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8,3 oranında artarak 944,2 milyar yuana (yaklaşık 137,87 milyar dolar) ulaştı.

Büyük veri, bulut bilişim, internet veri merkezleri ve nesnelerin interneti gibi yükselen branşlar, söz konusu süre içinde hızla gelişti. Bu bağlamda ülkenin üç telekom devi olan -China Telecom, China Mobile and China Unicom’un da bu yükselen dallardaki gelirleri, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 35,1 oranında artarak 184,3 milyar yuana çıktı.

Çin, yörünge altı uzay uçağını ikinci kez test etti

 

Çin: ABD’nin çip yasası tedarik zincirine darbe indirecek

 

ABD-Çin rekabetinde yeni cephe: Kıtalararası fiber optik internet