Popüler mesajlaşma hizmeti WeChat’in yaratıcısı Tencent, aralarında Blockchain’in de yer aldığı gelişen teknolojilere 500 milyar yuanlık (yaklaşık 70 milyar dolar) yatırım yapacak.

Tencent’in kıdemli başkan yardımcısı Dawson Tong, Reuters’a yaptığı açıklamada, şirketin blokzincirin yanı sıra bulut bilişim, yapay zeka ve siber güvenlik gibi sektörlere de yatırım yapacağını doğruladı.

70 milyar dolarlık yatırımının ne kadarının Blockchain teknolojilerine ayrılacağı henüz bilinmiyor.

Haber, Çin’in Blokzincir Hizmetler Ağı’nın (BSN) ticari kullanıma açılmasından bir ay sonra geliyor. Blockchain, ülkenin teknoloji stratejisinin önemli bir bileşenini oluşturuyor ve hükümet, BSN’nin ülke çapında teknolojiden faydalanan hizmetler için ana omurgayı oluşturmasını umuyor.

Tencent, uzun bir süredir Blockchain teknolojileri üzerine çalışmalar yapıyor. Ülkenin ilk resmi dijital para birimini geliştirmesi için katkı sağlayan şirket, geçtiğimiz yıl dağıtık defter tabanlı bir fatura sistemi çıkarmış ve Blockchain tabanlı bir sanal banka için Hong Kong regülatöründen yeşil ışık almıştı.

1998 yılında kurulan Tencent’in bugün 63 binin üzerinde çalışanı var ve şirket, 2019 rakamlarına göre, 55 milyar dolar yıllık gelir elde ediyor.