Çip fiyatlarında düşüşün sürmesi bekleniyor
[ Gündem ]
Geçtiğimiz yıl gerileyen hafıza çipi fiyatlarının bu yılın ilk yarısında da düşmeye devam etmeleri bekleniyor. Bu fiyat düşüşü beklentileri, hali hazırda yatırımları ve istihdamı azaltan sektör üzerinde daha fazla baskı yaratıyor.
Hafıza çiplerinin iki ana tipinin ortalama fiyatlarının cari çeyrekte çift haneli oranlarda düşmesini bekleyen sektör analistleri, 2022'nin son 3 ayında bu ürünlerde fiyatları önceki çeyreğe göre yüzde 20'den fazla düştüklerini de hatırlattı.
DRAM ve NAND flash çiplerinde fiyatların Ekim-Aralık döneminde önceki 3 aya göre sırasıyla yüzde 23 ve yüzde 28 gerilediklerini belirten TrenForce, bu yılın ilk yarısında da bu çiplerin fiyatlarının düşmeye devam etmelerinin muhtemel olduğunu, DRAM fiyatlarının ilk çeyrekte yüzde 20 ve ikinci çeyrekte yüzde 11 düşeceğini öngördüklerini vurguladı. NAND fiyatlarının ilk çeyrekte yüzde 10 ve ikinci çeyrekte yüzde 3 düşmeleri bekleniyor.
İngiltere'yi karıştıran çip raporu: Buzdolabından bile gözetliyorlar!
Musk'ın beyin çipi şirketine federal soruşturma başlatıldı
Ülkeler çip yatırımında yarışıyor
En Çok Okunan

Türkiye'nin ilk süpersonik güdümlü füzesi testi başarıyla geçti

BTK'dan sosyal ağ sağlayıcılarına yeni düzenleme!

NASA keşif planını erteledi

KIZILELMA testleri başarıyla tamamladı

Apple patent anlaşmazlığında mutlu sona ulaştı

İtalya'dan ChatGPT'ye yasak
Çok İzlenenler
Çok Yorumlananlar

Etiketler
E-Bülten
Son Yorumlar

Cartoon cat adlı amk
13 yaşindakilerin üstündeki olanların bilgilerini topluyorlar...
Yazıyı Görüntüle➦

