Deutsche Telekom'un en az 6 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığı bildirildi. Sendikaya göre şirketin alt kuruluşu T-Systems'den 3 yıl içinde çıkarılacak işçi sayısı 8 bini bulacak.
Almanya'nın en büyük telekomünikasyon şirketi Deutsche Telekom'da çalışanlar tedirgin. Ekonomi gazetelerinden Handelstblatt'ın gündeme getirdiği işçi çıkış gündemi sarstı. Gazeteye göre sürekli zarar eden şirket alt kuruluşu olan T-Systems'den 6 bin kadar çalışanına kapıyı gösterecek.
Özellikle iletişim (IT) branşında yapılacak personel tenkisatına ilişkin raporun 12 Aralık'taki yönetim kurulu toplantısında ele alınması bekleniyor. Almanya genelinde 29 bin kişinin istihdam edildiği şirkette, Ver.di sendikasına göre yapılacak "işçi kıyımı"  üç yıl içinde 8 bine kadar çıkacak.
Haberin duyulmasından sonra bir açıklama yapan Ver.di Sendikası Federal Yönetim Kurulu Başkanı ve Deutsche Telekom Denekleme Kurulu Başkan Yardımcısı Lothar Schröder, ellerinden gelen imkanlarla buna engel olacaklarını açıkladı.
DT'deki kıyım Almanya içiyle de sınırlı kalmayacak. Edinilen bilgilere göre, İspanya ve Fransa'daki ortaklıklar nedeniyle bu ülkelerde istihdam edilen personelin de durumları tehlikede.