Dünyanın en popüler sporu olan futbol artık dev bir endüstriye dönüşmüş durumda. Futbol kulüpleri milyon dolarlık sponsorluk anlaşmalarına imza atıyor.
Son yıllarda bu sponsorlar arasında teknoloji devleri dikkat çekiyor. Bu sezon Galatasaray'ın forma sponsoru olan Huawei, sarı kırmızılara sezonluk 4 milyon 130 bin dolar ödedi. Beşiktaş ise Stadyum ismi ve forma sponsorluğu için Vodafone ile 10 yıl için 145 milyon dolara anlaştı. Galatasaray, stat ismi karşılığında Türk Telekom'dan 10 yıl için 150 milyon dolar almıştı.
Kulislerde dolaşan bilgilere göre Uzakdoğulu bir teknoloji devi Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadının isim ve forma sponsorluğu için kesenin ağzını açtı. Fenerbahçe kulübü ise forma ve stat için ayrı anlaşma talep ettiğinden ilk etapta forma sponsorluğu için 5 yıllığına 75 milyon dolara anlaşma sağlandı. Sponsorluk anlaşmasının kapsamının genişletilmesi için her iki tarafın pazarlama birimleri projeler geliştirmeyi sürdürüyor. Fenerbahçe, bu sezon forma sponsoru olmadan mücadele etti ve önemli bir gelir kaybı yaşadı.
Uzakdoğulu bu teknoloji firmasının ismini bugün yarın resmi açıklama ile duyurulması bekleniyor.