Çin merkezli bir mobil oyun şirketi NetDragon Websoft,  yapay zekâ destekli sanal bir insansı robot olan Tang Yu'yu ortaklığı olan Fujian NetDragon Websoft'a CEO olarak atadı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Tang Yu, süreç akışını düzene sokacak, iş görevlerinin kalitesini artıracak ve yürütme hızını artıracak.

Yapay zekâ destekli kadın bot, günlük operasyonlarda rasyonel karar vermeyi desteklemek ve daha etkili bir risk yönetim sistemi sağlamak için gerçek zamanlı bir veri merkezi ve analitik araç olarak da hizmet verecek.

Ayrıca, ilk sanal CEO'nun yeteneklerin geliştirilmesinde kritik bir rol oynaması ve tüm çalışanlar için adil ve verimli bir iş yeri sağlaması bekleniyor.

İnsansı robot hakkında şu ana kadar detaylı bir bilgi açıklanmadı.

Tüm operasyon robotun sorumluluğunda

Bu atama, Şirketin “AI + yönetimi” stratejisini vurguluyor ve Şirket için bir “Metaverse organizasyonu” olma yolunda önemli bir kilometre taşını temsil ediyor.

10 milyar dolarlık şirketi yönetecek CEO robot, herhangi bir fiziksel bedene sahip olmayacak ve tamamen sanal ortamda varlığını sürdürecek

Robot, Fujian NetDragon Websoft şirketinin bundan sonraki en kıdemli yöneticisi olacak. Şirketin tüm operasyonu, robotun sorumluluğunda olacak.

NetDragon Başkanı Dr. Dejian Liu, "Yapay zekânın kurumsal yönetimin geleceği olduğuna inanıyoruz ve Tang Yu'yu atamamız, işimizi yürütme şeklimizi yenilemek için  yapay zekâ kullanımını gerçekten benimseme taahhüdümüzü temsil ediyor. Tang Yu'nun arkasındaki algoritmalarımızı genişletmeye devam edeceğiz ve kademeli olarak meta veri tabanına dayalı bir çalışma topluluğuna dönüşeceğiz." ifadelerini kullandı.

NetDragon Websoft

NetDragon Websoft Çin merkezli bir mobil oyun şirketidir. NetDragon mobil uygulamalar yapmanın yanı sıra çok oyunculu çevrimiçi oyunlar geliştiren ve işleten bir şirketdir. Şirket ilk ürününü 2002 yılında piyasaya sürdü. Çin'de işlettiği kendi geliştirdiği bazı oyunlar, Disney, Electronic Arts ve Ubisoft'un özellikleri gibi Western IP'ye dayanmaktadır.

Google ve İsrail yapay zekada anlaştı, Yahudi çalışan istifa etti

 

Fransa'da 'vergisiz havuz keyfi'ne yapay zeka engeli

 

Yapay zekaların insansı gözleri olacak

 

Bilim insanları açıkladı! Yapay zekalar ırkçı ve cinsiyetçi

 

Yapay zeka ucuz iş gücünün yerini alıyor