İtalya’nın Venedik kentinde yaşayan orta yaşlı bir çift, Dünya’nın düz olduğunu kanıtlamak için Venedik'ten Sicilya'nın kuzey kıyısındaki Termini Imerese kasabasına gitti ve buradan, otomobillerini satarak aldıkları tekne ile Sicilya ile Kuzey Afrika arasında yer alan Lampedusa adasına doğru yelken açtılar.

Ne yazık ki çiftin büyük keşif yolculuğu(!), Lempedusa’ya ulaşamadan Sicilya’nın kuzeybatı kıyısındaki Ustica adasında sona erdi. Kaybolan çiftin yardımına koşan doktor Salvatore Zichichi, ikilinin yönlerini bulmak için pusula kullandığını belirtirken, “Pusula kullanmaları çok komik. Pusula, karasal manyetizma temelinde çalışan bir cihazdır. Bu, düz dünyacıların reddetmesi gereken bir ilke.” şeklinde konuştu.

Büyük keşif gezileri için İtalya’da halihazırda uygulanmakta olan karantina kurallarını da ihlal eden düz dünyacı çift, yetkililer tarafından karantinaya alındı. Denize açılıp Dünya’nın düz olduğunu kanıtlamaya kararlı olan çift, karantinadan iki kez kaçmaya çalışmalarına rağmen başarısız oldu.

Düz dünyacı çiftin özellikle Sicilya ile Kuzey Afrika arasındaki Lempedusa adasına gitmek istemesinin nedeni ise Dünya’nın bu adada sona erdiğine inanmaları. Yani teknik olarak bu çift için Kuzey Afrika diye bir yer yok. Tabi bu düşünce tüm düz dünyacılara ait değil. Zira global Düz Dünya Topluluğu, Dünya’nın buz duvarlarıyla çevrili olduğuna inanıyor. 

Huawei’ye bir darbe daha

 

Cep telefonlarındaki 'Mavi' tehlike için uyarı