Sosyal ağlar insanların hem sosyalleşmesini, hem bir şeyler öğrenmesini hem de eğlenmesini sağlıyor. Yapılan araştırmalara göre insanlar uyanık oldukları zamanın yüzde 15’ini bu platformlarda geçiriyor. Hootsuite ve We Are Social iş birliği ile yayımlanan yeni bir rapora göre, yalnızca sosyal medya ağları değil aynı zamanda İnternet seniteleri de bir o kadar popüler.

Raporda İnternet sitelerinin günlük ziyaretçi istatistikleri ortaya çıkıyor. Pek çok değişkenin yer aldığı incelemede listeye eklenmesi için bu değişkenlerin ortalaması alınıyor. Eylül ve Ekim ayındaki ziyaretlerin yer aldığı raporda rakamlar oldukça yüksek.

Tahmin edebileceğiniz üzere en çok ziyaret edilen İnternet sitesi Google.com oluyor. Onu sırasıyla, YouTube, Facebook, Wikipedia, Amazon, Instagram, Yahoo, Reddit takip ediyor. Sayfa görüntüleme, tekil ziyaretçi gibi değişkenlerin yer aldığı listenin diğer kısmında ise; Twitter, Yahoo.co.jp, Yandex, Live, Globo, Fandom, VK, Microsoft ve Naver, ilk 20’de yer alan siteler oluyor.