Birçok alanda hayatı kolaylaştıran işlere imza atacak Blockchain teknolojinin adını önümüzdeki yıllarda çok daha sık duymak mümkün. Gelişen global dünyada alışveriş, güvenlik, veri ve bilgi kaydı gibi pek çok işlemde bu teknolojiden faydalanılacağı ön görülüyor.

Blockchain teknolojisinin adını herkesin duymasını sağlayan ise kripto paralar oldu. Özellikle Bitcoin’in değerini ve popülaritesini gün geçtikçe artırması, herkeste bu alana doğru bir merak uyanmasına sebep oluyor. Türkiye’nin ilk yerli kripto parası olan Intexcoin’in CEO’su Erdoğan KÖSE konuyla ilgili şunların altını çiziyor: “Günümüz dünyasında teknoloji insan aklının alamayacağı noktalara ulaştı. İnsanoğlu da bu gelişmeden maksimum fayda sağlamak için çabalıyor. Dünyada artık makro değil, kod destekli mikro sanayi dönemine geçiliyor. Eski, büyük, hantal makinelerden daha gelişmiş, pratik ve yenilikçi teknolojilere doğru bir evrilme söz konusu. Akıllı ürünler ve robotlar çeşitli yazılım programları sayesinde insanın altından kalkabileceği bütün işleri yapabilme potansiyeline sahip. Kripto para altyapısı olan Blockchain teknolojisi de bu bağlamda büyük dikkat çekiyor. Artık en geniş anlamda güvenlik ihtiyacı büyük bir sorundur ve bu sorunun şu an bilinen en iyi çözümü Blockchain’dir. Bankacılık altyapısından veri güvenliğine, tapu kayıtlarından telif haklarının korunmasına kadar birçok alanda bu teknoloji çok önemli bir araçtır. Aynı zamanda kaynak ve zaman tasarrufu geleceğimiz açısından çok önemlidir. Bu yeni yazılım teknolojisi belki de insanlığın günümüze kadarki tüm zaman maliyet denklemini değiştirmeye de adaydır. Biz Blockchain’i bir bütün olarak ele alıp birçok sorunlu alan için projelerimizi hayata geçirmeye başladık bile. Devletlerin bu alana ilişkin ilk katı tutumlarını yumuşatması ve bazı devletlerin bu teknolojiyi tanınması da ilerisi için çok önemli adımlar.”

Blockchain’in yüksek güvenlikli bir teknoloji olduğunun her geçen gün ispatlanması ve birçok alanda çözüm için kullanılmasının bu teknolojiyi daha da büyüteceğini belirten Erdoğan KÖSE sözlerine şöyle devam etti: “Blockchain şu an dünyadaki en güvenli teknolojidir ve günümüzde bu teknoloji altyapısını kullanan birçok proje hayata geçiriliyor. Kripto paralar da bu teknolojiyi kullanarak birçok soruna çözüm olduğu gibi, insanların bu teknoloji sayesinde tüm dünyada kripto paralara yatırım yapmasını sağlıyor. Tabi ki her ağa bağlı sistemde olduğu gibi yüzde yüz bir güvenlik beklenmemeli. Ama bu Blockchain teknolojisi için neredeyse yok denecek kadar az bir risktir. Yatırım konusu ise ayrıca önemli bir meseledir. Tıpkı Forex veya borsada olduğu gibi kripto paralarda da yüksek kar ve zarar etme riski vardır. Aralarındaki tek fark diğerlerinde olamayacak kadar hızlı ve yüksek karlara ulaşma potansiyelidir. Fakat hızlı ve büyük zararlar da mümkündür. Yatırımcıların bunu iyi anlaması ve riskleri her zaman göz önüne alarak yatırım yapmaları önemlidir.”