Duyurunun bir parçası olarak Elon Musk, öz sermaye finansmanı için ek 6,25 milyar dolar sağlamayı taahhüt ederek toplam taahhüdünü 33,5 milyar dolara çıkardı.

Musk’ın Twitter’ı satın almak için ilk planı, 21 milyar dolarlık kişisel öz sermaye ve 25.5 milyar dolarlık kredi kombinasyonunu içeriyordu. Bu kredilerin 12,5 milyar doları, Musk’ın sahip olduğu Tesla hisselerine karşı güvence altına alındı. Musk, daha önceki bir öz sermaye finansmanı turuyla bu sayıyı yarıya indirdi ve şimdi bunları tamamen ortadan kaldırmak için anlaşmayı yeniden yapılandırdı. Hareket, krediler ve genel olarak Tesla hissesi üzerindeki artan baskıya yanıt olarak geliyor.

Musk’ın satın alma planını açıklamasından bu yana otomobil üreticisinin hisse fiyatı düştü ve bir ay boyunca değerinin yüzde 30’undan fazlasını kaybetti. Musk’ın teklifini ilk açıklamasından bu yana bir dizi özsermaye ortağı ortaya çıkmasına rağmen, ek 6.25 milyar doların nereden geleceği belli değil. Mayıs ayının başlarında Elon Musk, Oracle’ın kurucusu Larry Ellison ve Katar’ın egemen servet fonu da dahil olmak üzere 7 milyar dolarlık özel sermaye fonu eklediğini duyurdu.

 
Musk, yasal olarak Twitter’ın sahipliğini almayı taahhüt etmesine rağmen, anlaşmayı çevreleyen acil planları konusunda çekingen davranıyor. 13 Mayıs’ta, platformdaki otomatik hesapların daha fazla araştırılmasını bekleyen Twitter anlaşmasının “beklemede” olduğunu belirtti.

Zenginlerin Twitter kapışması

 

Twitter satışını durduran Elon Musk'tan yeni hamle: Yardım istedi!

 

Elon Musk'ın serveti azalıyor