Dünyanın en büyük mobil altyapı üreticisi Ericsson'ın, Irak'taki faaliyetleriyle ilgili iç soruşturma geçirdiği ve ciddi kural, etik ihlalleri tespit edildiği söylendi. İsveç devlet resmi haber ajansı TT'nin haberine göre 2018'de başta DEAŞ olmak üzere çeşitli terör örgütleri tarafından kontrol edilen bölgelerden ulaşım yolları satın alındığı ve örgüt yetkililerine rüşvet verildiği bilgisi paylaşıldı.

"Birkaç işçi çıkarıldı, ek disiplin ve düzeltici önlemler alındı"

Şirketin Genel Müdürü Börje Ekholm, Dagens Industri gazetesine, "Bu ödemelerin son alıcısının kim olduğunu belirlememiz şu an için kolay değil" açıklamasını yaptı.

Şirketten yaptığı açıklamada, soruşturma sonucunda birkaç çalışanın şirketten çıkarıldığı, ek disiplin ve düzeltici önlemler alındığı söylendi.

2019'da rüşvet iddiaları ortaya çıkmıştı

Açıklamada, herhangi bir Ericsson çalışanının terör örgütlerinin finansmanına doğrudan karıştığının söylenemeyeceğine vurgu yapıldı. 2019 yılında Ericsson’ın farklı ülkelerde rakiplerini saf dışı bırakmak için telekom şirketlerinin yöneticilerine ve bürokratlara rüşvet dağıttığı ortaya çıkmıştı.

ABD Adalet Bakanlığının suçlamalarına göre, rüşvet olayları 2000'den 2016'ya kadar devam etmişti. Bu nedenle İsveçli telekom şirketinin ABD'ye 1 milyar dolar ceza ödemesi istenmişti.

Ericsson'un kârı 5G ağ ekipmanı talebiyle arttı

 

Ericsson'un karı, Çin'deki gerilemeye rağmen 5G talebindeki beklentileri aştı

 

Ericsson ve Samsung'dan patent anlaşması