App Annie’ye göre 2019’da en çok aylık aktif kullanıcılara sahip olan uygulamalar şu şekildeydi; Amazon, Apple Müzik, Gmail, Google Haritalar, Facebook, Facebook Messenger, Instagram, Netflix, Snapchat ve YouTube. Şimdi ise Sensor Tower eylül ayının en popüler mobil uygulama yayıncısını açıkladı. Bu verilere göre sosyal medya kullanımının inanılmaz derecede artış göstermesi mobil uygulamalara yaradı.

Verilere göre, eylül 2020’nin lideri Google oldu. 294,3 milyon yükleme alan Google uygulamaları, karantina döneminde en çok tercih edilen uygulamalara sahip olmuş durumda. Google’ın hemen ardından ise Facebook geliyor. Facebook’a bağlı pek çok uygulama bulunuyor ve yayıncı, gerçekten de en popüler sosyal uygulamalarını bünyesinde toplamış durumda.

Bunun yanında diğer popüler yayıncılar ise sırasıyla; Voodoo, AppLovin, Bytedance, Microsoft, InnerSloth, Outfit7, Crazy Labs, InShot oluyor. Bu yayıncıların bir kısmı mobil oyun bir kısmı da mobil uygulamalar sayesinde bu kadar popüler hale geliyor. İşte yayımlanan verilerin tamamı:

en-populer-mobil-uygulama-yayincisi-00