Facebook, kullanıcıların uygulama içinde yaptığı görüşmeleri kaydedebilmelerini sağlamak adına arşivlenen mesajlar adlı bir bölüm sunuyor. Arşivlenen mesajlar sayesinde, yaptığınız bir görüşmeyi arşive ekleyerek sonraki zamanlarda istediğiniz vakit tekrar hızlıca bulabiliyorsunuz. Böylelikle, her seferinde onu gelen kutusunda iki saat arama derdiniz olmuyor.

Arşivlenen mesajlar, Facebook Messenger uygulamasına geliyor

Facebook’un böyle bir imkan sunuyor olması çok güzel fakat sosyal medya devi bugüne kadar arşivlenen mesajları bir türlü Messenger uygulamasına getirmemiş, mesajlarını bulmak isteyen kullanıcılarıysa, masaüstü sürümüne girmeye mecbur bırakmıştı. Keza hala da öyle, ancak mobil uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi’nin tersine mühendislik yöntemiyle ortaya çıkardığı yeni bir güncellemeye göre yakında bu durum değişecek.

Paluzzi, Facebook’un yakında Messenger’a getirmeyi planladığı Arşivlenen Mesajlar bölümüyle ilgili detaylı bir ekran görüntüsü de paylaştı. Ekran görüntüsüne bakılırsa Facebook, Messenger uygulamasında hemen mesaj isteklerinin alt kısmına arşivlenen mesajları konumlandırarak kullanıcılarına kolaylık sağlayacak. Böylelikle, arşivlediği mesajlarını telefonundan görmek isteyen ve o an için bilgisayara erişimi olmayanların isteği nihayet gerçekleşecek.

Yeni güncellemenin ne zaman kullanıma sunulacağı, tahmin edebileceğiniz üzere maalesef belli değil. Ama genelde böyle sızıntılar, ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra gerçekleşiyor. Büyük bir ihtimalle 2020 bitmeden Messenger’da arşivlenen mesajları görmeye başlayacağız.