Facebook uygulaması, kullanıcıların uygulamadan çıkmak zorunda kalmadan Facebook’ta paylaşılan Spotify müziğini anında dinlemelerine olanak tanıyan yerleşik bir Spotify oynatıcısı entegre edecek. Yapılan çalışmada ayrıca içerik üreticileri ve sanatçıların eserlerini daha kolay bir şekilde sosyal medyada paylaşmasına olanak tanınacak.

Podcast servisini büyütmek isteyen Spotify, Facebook ile yaptığı anlaşma sayesinde daha geniş kitlelere ulaşmak istiyor.

FACEBOOK, 'SESLİ TİKTOK' İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Project Boombox’ın yanı sıra Facebook yeni araçlar için de çalışmalarını son sürat devam ettiriyor. Bunlardan bir tanesi olan Soundbites adlı yeni servis, kullanıcıların kısa ses klipleri kaydetmesine ve bunları Haber Akışı üzerinden paylaşmalarına izin verecek. Zuckerberg’e göre bu ürün Instagram Reels‘in sesli bir versiyonuna benzeyecek. TikTok‘un ses odaklı sürümü gibi olacak.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg henüz Project Boombax, Soundbites ve hazırlık aşamasında olan diğer hizmetleri için bir çıkış tarihi vermedi. Fakat özelliklerin ilerleyen haftalarda resmen yayınlanacağı tahmin ediliyor.

Reddit, Clubhouse benzeri özelliğini kullanıma açtı

 

KPMG: Çip kıtlığı dalga dalga geliyor

 

Çinliler açıkladı! Çip kıtlığında korkutan gelişme