Dünyanın en büyük sosyal medya şirketi Facebook, İtalya'da açılan bir davada 4,72 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Reuters'ta yer alan habere göre sosyal medya devi, İtalya merkezli bilişim şirketi Business Competence, Facebook aleyhinde açtığı davayı kazandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir Facebook sözcüsü, mahkeme sonucunun ellerine ulaştığını söyledi.

İtalya'da açılan dava, 2012 yılına dayanıyor. Mahkeme evraklarında yer alan bilgilere göre Business Competence, 2012 yılında Faround isimli bir uygulama geliştiriyor. Bu uygulama, kullanıcıların lokasyonlarını odaklayarak çalışıyor ve eğer bir kullanıcı, arkadaşıyla yakın bir yerde ise bunu görebiliyor. Business Competence'in iddialarına göre Facebook, bu uygulamayı kopyalayarak "Civarındakiler" isimli özelliği kullanıcılara sunuyor. Mahkeme de tıpkı Business Competence gibi düşünerek, Facebook'u tazminat cezasına çarptırıyor.

Edinilen bilgilere göre mahkeme heyeti, 2017 yılında Facebook'un aleyhinde bir karar alıyor. Ancak bu kararı kabul etmeyerek süreci uzatan Facebook, karara itiraz ediyor. Bu itiraz sürecinde sadece zaman kazanan Facebook, söz konusu özelliği İtalya'da kullanımdan kaldırmış olmasına rağmen yine bir şey elde edemiyor. Üst mahkemenin kararı da Facebook'un aleyhinde oluyor.

İtalya'da sona eren mahkemede çıkan sonuç, aslında Facebook için pek de bir şey ifade etmiyor. Neticede Facebook gibi bir şirket için 4,72 milyon dolar, çerez parası. Ancak yine de adalet, Facebook'a karşı da olsa yerini bulmuş oldu.

Yılbaşı gecesi 1.5 milyar kişiden görüntülü kutlama

 

Bilim insanları açıkladı: Bir gün artık 24 saat değil

 

NASA, iklim değişikliğinin dünyayı nasıl değiştirdiğini gösteren fotoğraflar paylaştı