Yeni politikaya göre Facebook’un kurallarında bir değişiklik görünmüyor. Ancak Bloomberg‘in işaret ettiği gibi şirket zaten içerik politikalarını değiştirmedi. Şirket yeni politika kapsamında daha çok insan hakları meseleleriyle ilgili mevcut çabalarını desteklemek için yeni bir çerçeve oluşturdu.
Facebook insan hakları kapsamında rapor yayınlayacak
Yeni politika kapsamında Facebook, “ürünlerimizden, politikalarımızdan veya iş uygulamalarımızdan kaynaklanan insan hakları endişelerini nasıl ele aldığımızı” belgeleyen yıllık bir rapor yayınlayacağını ifade etti

Şirket ayrıca ilgilendiği “en kritik” insan hakları sorunlarını Yönetim Kurulu’na bildirmeye başlayacak. Aynı zamanda sosyal ağ aktivistlere, gazetecilere ve diğer “insan hakları savunucularına” güvenlik gibi “çevrimdışı yardım” sağlamak için bir fon oluşturuyor. Facebook bu çabaya ne kadar para harcadığını belirtmedi. Ancak bu yılın sonlarında Asya’da para dağıtmaya başlayacağını açıkladı.
Hatırlayacağınız üzere Facebook geçmişte insan hakları konularını ele aldığı için ağır eleştirilere maruz kaldı. En önemlisi ise şirketin Rohingya nüfusuna karşı kitlesel şiddeti körükleyen nefret söylemini ve yanlış bilgileri önlemek için yeterince şey yapmamakla suçlandığı Myanmar’dan gelmişti.

Facebook, News Corp.’a ödeme yapacak

 

Facebook'tan KOVİD-19 aşısı için yeni adım