Facebook, "Messenger" hizmetini kullanarak sesli veya görüntülü gerçekleşecek iletişimi şifrelemek için bir özellik eklediğini açıkladı. Bu, özellikle çocuk pornografisi (pedofili) ile ilgili gizlilik hakkı ve kamu güvenliği yükümlülükleri arasındaki sınırlar hakkında tartışmaların yaşandığı bir dönemde getirildi.

Kaliforniya merkezli bir grup tarafından yayınlanan açıklamaya göre. Sosyal medya kullanıcıları, yeni uygulama ile beraber Messenger üzerinden yapılan görüntülü ve sesli görüşmelerde uçtan uca şifreleme sağlayabilecek. Facebook dahil olmak üzere kimse bu bilgilere ulaşamayacak.

Bu güncelleme örneğin, Apple’dan Zoom, Signal ve Facetime gibi diğer popüler uygulamalara ek olarak Facebook tarafından satın alınan WhatsApp için de geçerli.

Bununla birlikte, birçok ülke, internette pedofili istismarına karşı koymak veya terörle mücadele gibi gerekçeleri öne sürerek bu ek güvenlik önlemini reddediyor.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre, yargı makamların adli soruşturmalar için gerekli mesaj ve görüntüleri ele geçirebilmesi için grupların başvurularında "açık kapı" bırakmalarını istiyor. Apple geçen hafta, hararetli bir tartışmaya yol açan ve ABD grubunun katı gizlilik politikasından uzaklaşma olarak görülen bir hareket olan hizmetleri aracılığıyla çocukları sömürme girişimlerini izlemek için yeni araçlar açıkladı.

Sosyal medya devi, Facebook'un bir dizi veri sızıntısı skandalından sonra toplumun güvenini yeniden kazanma adına "Silikon Vadisi" ile gizliden gizliye rekabet çabası içinde görünüyor.

İlk akıllı telefon piyasayı alt üst edeli 25 yıl oldu

 

Boeing, Starliner mekiğinin test uçuşunu iptal etti

 

ABD'de Apple ve Google'ın uygulama mağazaları için yasa tasarısı