Kısa süre önce YouTube’un TikTok’tan esinlenerek hayata geçirdiği Shorts bölümünü büyük başarı yakalamıştı. Aynı şekilde Instagram da Reels ile büyük başarı yakalamış durumda. Bu durum, sosyal medya ve video paylaşım platformlarının kısa süreli videolara gitgide daha çok önem vermesine sebep oluyor.

Bu yüzden, son dönemde özellikle genç kullanıcıları çekmekte zorluk çeken Facebook da bu alan girmenin yollarını arıyor. Şirket yönetiminin çalışanlarla paylaştığı yeni bir mesaj Facebook’un TikTok gibi olmak istediğini gösteriyor.

Çalışanlara gönderilen bu mesajda şirketin üst kademe yöneticilerinden Tom Allison, platformdaki akışta ne tarz değişiklikler yapmak istediklerini anlatıyor. Bu değişiklikler, platformda ciddi bir yenilemeye gidilebileceğini gösteriyor. Görünüşe göre şirket artık sadece Facebook’ta Reelsları ön plana çıkarmakla yetinmeyecek. TikTok benzeri bir platform haline gelmek için daha kayda değer adımlar atacak.

Şirketin sosyal medya platformunda yapmak istediği en büyük değişikliklerden biri, bundan sonra kullanıcıların akışlarında sadece takip ettikleri kaynakların paylaşımlarını değil, ilgilerini çekebilecek başka kaynakların paylaşımlarını da göstermek olacak. Bunu bir süredir ufaktan yapmakta olan şirket, önümüzdeki dönemde bu uygulamayı daha agresif hale getirecek. Yani akışta gösterilen takip edilmeyen kaynak içeriğinin sayısı artacak. Böylece kullanıcıların platformda yeni içerikler ve takip edebilecekleri yeni hesaplar keşfedebilecekleri umuluyor.

Şirketin hazırlandığı bir diğer yenilik de sosyal medya platformu ile mesajlaşma servisi Messenger’ı daha entegre hale getirmek. Öyle ki bu iyi uygulamanın tek uygulamaya değiştirilmesi de söz konusu.

Facebook'ta deprem!

Çalışanlarından TikTok'a dava

Instagrama yeni özellik: 'Gönderi sabitleme'