The New York Post tarafından aktarılan bilgiye göre Facebook, seçilen abonelerin eylül ayı sonuna kadar Facebook ya da Instagram hesaplarını kapatmaları halinde kullanıcılara 120 dolara kadar ödeme yapacak.

Facebook, 400 bin kadar kişinin para karşılığı Facebook ya da Instagram hesabını kapatmasını bekliyor
Facebook, kullanıcılarına para karşılığında hesaplarını geçici olarak kapattırarak ABD seçimlerinde sosyal medyanın rolünü mercek altına almayı amaçlıyor. Facebook, söz konusu araştırmaya 200 bin ile 400 bin kişinin katılmasını beklediğini belirtiyor. Dolayısı ile bu araştırma Facebook’a milyonlarca dolara mal olacak.

Facebook sözcüsü Liz Bourgeois, geçtiğimiz hafta konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada kullanıcıların ister anketleri doldurduklarında isterlerse de hesaplarını geçici olarak kapattıklarında ödeme alacaklarını belirtti. Bourgeois’a göre bu tarz ödeme ve teklifler, söz konusu türdeki akademik araştırmalar için standart bir uygulama.

Facebook'un para karşılığı Instagram ya da Facebook'u kapatma teklifi yalnızca ABD'deki kullanıcılara sunulacak

facebook teklif

Yine Bourgeois’a göre söz konusu çalışmaya davet edilecek kişiler, bir örneklem oluşturacak şekilde seçilecek. Seçilen potansiyel katılımcılar, bir bildirim ile davet alacaklar. Örneklem, ABD’deki yetişkin nüfus içinden, Facebook ve Instagram kullanıcı çeşitliliğini en iyi yansıtacak şekilde oluşturulacak.

Facebook tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamadaysa “Sosyal medyada demokrasi için faydalı olan her şeyi güçlendirmek, olmayanları da zayıflatmak için daha fazla nesnel ve tarafsız araştırmalara ihtiyacımız var.” ifadeleri kullanıldı. Facebook, araştırmadan elde edilen bilgilerin bağımsız veri bilimciler tarafından ele alınacağını ve sonuçların gelecek yıla kadar yayınlanmayacağını ifade etti.