ABD'de 3 Kasım 2020'de yapılacak seçimlere az bir süre kaldı. Mevcut başkan Donald Trump, seçim çalışmalarına devam ederken yardımcılarının büyük kısmı ile birlikte korona virüse yakalanmış, geçtiğimiz hafta sonu tedavi altına alınmıştı. Ardından hastalığı atlatarak görevine geri döndüğünü açıklamıştı.

Salgının ilk günlerinden bu yana Kovid-19'u grip ile karşılaştırdığı çeşitli açıklamalar yapan Trump, hastalığı atlatmasına rağmen bu karşılaştırmalara devam etti. Son olarak 6 Ekim'de Twitter ve Facebook üzerinden yaptığı bir paylaşım, Facebook ve Twitter'ın "salgın hakkında yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için" geliştirilen sistemlerine takıldı.

Aynı paylaşımı Facebook sildi, Twitter görülmesini engelledi:

Trump silinen ve engellenen paylaşımında "Grip mevsimi geliyor. Her yıl birçok insan; bazen 100 binin üzerinde insan aşıya rağmen gripten ölüyor. Bunun için ülkemizi kapatacak mıyız? Hayır, bununla yaşamayı öğrendik. Tıpkı Kovid'le yaşamayı öğrendiğimiz gibi. Birçok topluluk için Kovid gripten daha az ölümcül" açıklaması bulunuyordu.

Facebook ve Twittter korona virüsle ilgili kitlesel olarak yayılan yalan haber ve yanlış bilgilerin önüne geçmek için böyle bir düzenleme yapmış, daha Mayıs 2020'de de Donald Trump'ın paylaşımlarına engel getirmişti. 2016'daki Başkanlık Seçimlerini ağırlıklı olarak sosyal medya sayesinde kazanan Donalt Trump, bu kez seçime sayılı günler kala sosyal medya şirketlerini karşısında görüyor.