Şirket, 2018’de bu hedefleri belirlemişti ve şu anda yenilenebilir enerjinin en büyük kurumsal alıcılarından birisi haline geldi. Facebook 63 yenilenebilir proje ile ofis ve veri merkezlerinin elektrik ihtiyaçlarını karşılıyor.

Facebook, enerji ihtiyacını yüzde 100 yenilenebilir enerji ile karşılıyor

Facebook EMEA sürdürülebilirlik yöneticisi Eoghan Griffin, Euronews Living’e yaptığı açıklamada “İklim konusundaki ilerlememizi büyük ölçüde ve hızlı bir şekilde artırdık, şimdi ofislerimizi ve veri merkezlerimizi çalıştırmak için yeterli yenilenebilir enerji tedarik etmek için enerji sağlayıcılarıyla birlikte çalışıyoruz” dedi.

Griffin, “Bir veri merkezi inşa edeceğimizi varsayalım, Çalıştırmak için kabaca ne kadar enerji gerektiğini biliyoruz, bu nedenle bu sürecin çok erken safhalarında bir enerji tedarikçisiyle ortak çalışarak onlara pazar hakkında bir fikir vereceğiz. Böylelikle, bunu önceden taahhüt edebiliyoruz ve ister güneş panelleri ister rüzgar türbinleri olsun, altyapıyı finanse edebiliyorlar” diye konuştu.

Şirket, Londra’daki merkez ofislerde karbon emisyonlarını yılda 41 tonun üzerinde azaltan verimli LED aydınlatma kullandı. Bu, on ev tarafından bir yıl boyunca kullanılan aynı miktara eşit. Ardından 2019’da Facebook Londra merkez ofisi, tek kullanımlık plastik su şişelerini mutfaklarından kaldırdı. O zamandan beri 1,4 milyondan fazla su şişesi tasarrufu sağladı ve 200.000 kg‘ın üzerinde plastik atıktan tasarruf edildi.

Öte yandan Facebook 22 Nisan Dünya Günü öncesinde insanları iklim krizi hakkında bilgi edinmeye ve harekete geçmeye teşvik ediyor. Yale Üniversitesi ile ortaklık yaparak, insanların dünyayı ne kadar önemsediğini öğrenmek için 30’dan fazla ülke ve bölgede bir anket düzenledi. Sonuçlar, insanların dörtte üçünden fazlasının iklim değişikliğinin gerçekleştiğine inandığını, ancak daha az insanın bunun çoğunlukla insan faaliyetlerinden kaynaklandığını anladığını gösterdi. 10 kişiden 7‘si Paris İklim Anlaşması’nı destekledi. İnsanların çoğu iklim değişikliği hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduklarını düşünüyor.

Facebook’a içeriği kaldırma itirazı yapılabilecek

 

Elon Musk, 'beyin çipi' için tarih verdi