Facebook, 8-9 Şubat tarihleri arasında Facebook Communities Summitetkinliğiyle topluluklara olan desteğini yatırıma dönüştüreceğinin müjdesini verdi. Bu etkinliğin en büyük duyurusu, Facebook Topluluk Liderleri Programıoldu. Şirket, topluluk oluşturan ve bu topluluklara liderlik edenlere 1 milyon dolara kadar yatırım sağlayacak.

Londra’da düzenlenen etkinliğe 300 topluluk lideri katılırken, Türkiye’den Mide Lobisi, İhtiyaç Haritası, Bisikletli Kadın İnisiyatifi, Araştıran Anneler, Saçım Saçın Olsun, Interrail Türkiye ve Kalpler Erisin toplulukları davetliler arasındaydı. Grup liderlerine yeni Facebook ürünlerinin tanıtılmasının yanı sıra Londra’daki mühendislik ekibinin üzerinde çalıştığı, insanları Facebook’ta güvenli tutmaya odaklanan teknolojiler de tanıtıldı.

Facebook Topluluk Liderleri Programı nedir?

Topluluk liderlerinin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Facebook, onlara daha etkili sonuçlar elde etmeleri için ihtiyaçları olan yardımı Facebook’un uygulama ve hizmet ailesi ile sunuyor. Bu programın başlıca özellikleri ise şu şekilde sıralanıyor:

Programın İhtisas ve Burs ayağı kapsamında dünyanın dört bir yanından topluluk liderlerine fon sağlanacak.
En fazla beş topluluk lideri seçilerek her biri tasarılarını finanse etmeleri için 1,000,000 USD’ye varan ödül kazanacak.
En fazla 100 lider burs programımız için seçilecek ve belirli topluluk girişimleri için kullanılmak üzere her biri 50,000 USD’ye varan hibe kazanacak.
Topluluk Liderliği Grupları, yerel toplulukların liderlerini yüz yüze buluşturacak; onlara iletişim kurma, birbirinden öğrenme ve işbirliği yapma fırsatını sunacak.
Topluluk Liderlerine Özel Facebook Grupları ile İngiltere ve ABD’de 10.000’in üzerinde grup lider bir araya getiriliyor. Birbirleriyle iletişim kurmalarının yanı sıra Facebook ekibiyle yeni özellikler denemeleri ve geribildirim yapmaları sağlanacak.