Kaynaklar şirketin geçtiğimiz haftalarda yeni giriş seviyesi mühendisleri işe almayı erteledikten sonra, işe alımları beklemeye almaya başladığını söyledi. Facebook’un en son üç aylık kazanç sonuçları beklenenden daha iyiydi ve günlük aktif kullanıcıları bile geçen çeyreğe göre biraz geri döndü. Bununla birlikte şirket, kısmen Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle önümüzdeki çeyrekte gelir düşüşü bekliyor.

Şirketin CFO’su David Wehner, kazanç çağrısı sırasında Meta’nın “Ukrayna savaşının başlamasının ardından Rusya’daki gelir kaybının yanı sıra hem Avrupa içinde hem de bölge dışında reklam talebindeki azalma nedeniyle büyümede daha fazla yavaşlama yaşadığını” söyledi.

Ayrıca Facebook, Apple’ın iOS’taki gizlilik ayarlarındaki değişiklikler nedeniyle 10 milyar dolar gelir kaybetmeyi bekliyor. Apple, bu yılın başlarında, reklamverenlerin, kullanıcıların cihazlarıyla ilişkili benzersiz IDFA koduna erişimini sınırlayan yeni bir özellik sunmuştu. Bir Meta sözcüsü yayınlara şunları söyledi:

 
“Yetenek hattımızı iş ihtiyaçlarımıza göre düzenli olarak yeniden değerlendiriyoruz ve bu kazanç dönemi için verilen gider rehberliği ışığında işe alımı yavaşlatıyoruz. Ancak, uzun vadeli hedeflere odaklanmak için iş gücümüzü büyütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Meta, 10 yılın en yavaş gelir artışını bildirdi

 

Facebook'un hisse başı kârı 3.67 dolara geriledi

 

Facebook 90 milyon dolar ceza ödeyecek