Mark Zuckerberg, iş hayatıyla ilgili konuştu. Spotify podcast’i The Joe Rogan Experience’a katılan Zuckerberg, yeni bir güne başlamanın zorluğundan ve nasıl konsantrasyonunu sağladığından bahsetti.

Mark Zuckerberg, dünyanın en zengin insanlarından biri ve Meta’nın CEO’su olabilir, fakat bir iş gününün başlangıcından o da herkes gibi pek mutlu değil. Zuckerberg, sıradan bir iş gününü “Neredeyse her gün uyanıp karnınıza yumruk yemiş gibisiniz” diye tanımlıyor.

İYİ MESAJLAR ALMIYORUM

Meta CEO’su, şirketinin 2004’te kurulan bir startup’tan 454 milyar dolarlık bir teknoloji devine dönüştüğü için iş hayatının bazı yönlerden daha stresli hale geldiğini söylüyor: “Sabah uyanıyorsun, telefonuna bakıyorsun ve milyonlarca mesaj alıyorsun. Genellikle bu mesajlar iyi değil. İnsanlar bana şahsen söylemek için iyi şeyleri saklıyorlar. ”

İŞ STRESİYLE NASIL BAŞA ÇIKIYOR

Zuckerberg, tüm bilgileri aldığını ve ardından kendini sıfırlamak için bir veya iki saat boyunca fiziksel bir şey yaptığını anlatıyor. Koşarken düşünmekten kaçınmanın onun için zor olduğunu söyleyen Zuckerberg, tam konsantrasyon gerektiren fiziksel bir şey yapmaya çalıştığını belirtiyor.

Meta CEO’su, Rogan’a ‘jiu jitsu’yu sevdiğini söylüyor. Brezilya dövüş sanatı olan jiu jitsu için “Yaptıklarım açısından enerji seviyemi ve odağımı korumak benim için gerçekten önemli. Bir veya iki saat çalıştıktan sonra o gün için işteki her türlü sorunu çözmeye hazırım” diyor.

Rogan ve Zuckerberg, sosyal medya kullanımındaki dengeyi de tartıştı. Zuckerberg, iki büyük sosyal medya platformunun başkanı olarak bile bunu anladığını söylerken ana rakiplerinden birinin kişisel stresine katkıda bulunduğunu da belirtiyor: “Üzülmeden Twitter’da çok fazla zaman geçirmenin zor olduğunu düşünüyorum.”

Zuckerberg, Meta çatısı altında bulunan Instagram’ın görüntülere ağırlık verdiği için sözcüklerden daha az keskin olduğunu düşündüğünü belirtiyor.

MARK ZUCKERBERG KİMDİR?

Mark Elliot Zuckerberg, 14 Mayıs 1984 tarihinde ABD, New York eyaletinin White Plains şehrinde diş hekimi bir baba olan Edward ve psikiyatrist doktor olan bir anne olan Karen’in tek erkek çocuğu olarak dünyaya geldi. Kendisi bilgisayar proğramcısı ve internet alanında faaliyet gösteren bir iş adamıdır. Facebook’un kurucusu ve başkanıdır.

İlk programını 10 yaşındayken yazdı. Lisede çeşitli bilim dallarında birçok ödül alan Mark Zuckerberg, Lisedeki başarılı notlarıyla ABD’nin en saygın üniversitelerinden Harvard‘a girdi ve üniversitenin ilk yılında, okulun en yakışıklı ve en güzel öğrencilerinin seçildiği facemash.com sitesini kurdu. Sitesinde Hardvard’daki tüm öğrencilerin fotoğrafları vardı. Ancak fotoğrafları bulmak için, üniversitenin veri tabanına girmesi gerekmişti. Veri tabanını hacklediği ortaya çıkan Zuckerberg, disipline verilince 2004 yılında okulu bıraktı. Harvard’lı öğrencileri internet üzerinde buluşturmak için ikinci sitesi olan Facebook‘u 2004 yılında kurdu.

Facebook, 18 ayda ABD’nin en büyük arkadaşlık sitelerinden biri haline gelince (2012 itibariyle 950 milyon kullanıcısı var) yatırımcıların da ilgisini çekti ve yatırımcılarla bir akşam yemeğinde buluştuğunda yaşı küçük olduğundan alkol bile içemediğinden, gece boyunca gazoz içti. 18 ay önce kurduğu sitenin bir bölümünü w60 milyon dolara sattı. Bugün sahip olduğu 24 milyar dolarlık servetinin kaynağını oluşturdu. Zuckerberg’ in Facebook’u 2011 yılında The Brand Finance Global 500 listesine göre dünyanın en değerli 281. markası oldu. 2011 itibariyle kişisel serveti 24 milyar Amerikan dolarıdır.

Mark Zuckerberg, Yahudi olarak yetiştirilmesine rağmen ateist olduğunu açıklamıştır.

Zuckerberg'i kendi robotu suçladı

 

Zuckerberg: 1 milyar kişinin her biri metaverse’te yüzlerce dolar harcayacak

 

Mark Zuckerberg hapse girebilir

 

Zuckerberg Facebook çalışanlarına 'metamate' diye hitap edecek