Apple Inc. ortağı Foxconn Technology Group, yerel üretimi artırmak için Hindistan'da yeni bir tesise yaklaşık 700 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor. Kaynaklar, Washington-Pekin gerilimi arttıkça imalatın Çin'den hızla uzaklaştığını vurguladı.

Hon Hai Precision Industry Co. olarak da tanınan Tayvanlı şirket, Güney Hindistan'ın Karnataka eyaletinin başkenti Bengaluru'da havaalanına yakın 300 dönümlük bir alanda iPhone parçaları yapmak için fabrika kurmayı planlıyor. Bazı kaynaklar, fabrikanın Apple'ın cep telefonlarını da monte edebileceğini ve Foxconn'un da siteyi yeni ortaya çıkan elektrikli araç işi için bazı parçalar üretmek için kullanabileceğini aktardı.

Yatırım, Foxconn'un Hindistan'da bugüne kadar yaptığı en büyük tek harcamalardan biri ve Çin'in dünyanın en büyük tüketici elektroniği üreticisi statüsünü kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunun altını çiziyor.

Hindistan'daki yeni üretim sahasının yaklaşık 100.000 kişilik istihdam yaratmasının beklendiği bildirildi. Şirketin Çin'in Zhengzhou kentindeki genişleyen iPhone montaj kompleksi şu anda yaklaşık 200.000 kişiyi istihdam ediyor, ancak bu sayı en yoğun üretim sezonunda artıyor.

Foxconn, üretimi yeniden başlattı

 

Foxconn, Shenzhen iPhone tesisinde üretimi durdurdu

 

Foxconn işçi eylemleriyle duran Hindistan fabrikasını açıyor