TikTok, bu kararını açıklamasının ardından Almanya’nın “finans başkenti” olarak bilinen Frankfurt’tan önemli bir davet aldı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine bir açıklama yapan Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, TikTok’a küresel merkezini Frankfurt’ta kurmaları için çağrıda bulundu. Feldmann, Frankfurt’un küresel internet merkezlerinden biri olduğunu ve çok sayıda veri merkezine ve birçok Çin sunucusuna ev sahipliği yaptığını söyledi. Feldman, açıklamasında Frankfurt’un bilişim teknolojisi şirketleri için ideal bir yer olduğunu da vurguladı.

Bu ayın başında TikTok’un bağlı olduğu Bytedance şirketi, ABD dışındaki büyük pazarlarda TikTok merkezini yeniden kurmayı düşündüğünü belirten bir açıklama yaptı. Kulislerde TikTok küresel merkez olarak Londra veya Dublin’i seçeceği konuşuluyor ancak birçok gelişmiş Avrupa şehri de bu listeye dahil olmak istiyor. 6 Ağustos’ta TikTok, Avrupa’nın ilk veri merkezini İrlanda’da kurmak için 500 milyon dolar harcayacağını duyurdu. Ek olarak TikTok Avrupalı yaratıcıları içerik oluşturmaya teşvik etmek için 70 milyon dolarlık bir fon başlattı.

Trump'tan TikTok'un patronuna 90 gün süre