Ekrandan parmak izi okuyucu geçtiğimiz yıl prototip olarak cihazlarda karşımıza çıkarken, şu anda amiral gemilerinde standartlaşan bir teknoloji oldu. Ekran altı kamera teknolojisi ile bu değişim süreci bir adım ileri taşınacak.

Galaxy Note 11 ekran altı kamera ile gelebilir

Güney Kore merkezli teknoloji basınının endüstri kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Galaxy S11 veya Galaxy Fold 2 modellerinde ekran altı kamera teknolojisi kullanılabilir. Her iki telefon yılın ilk çeyreğinde tanıtılacak.

Bu telefonlarda delikli ekran veya çentik kullanılmaya devam edilmesi halinde, ekran altı kamera teknolojisi için gözler Galaxy Note 11’e çevrilecek. Zira, Samsung’un bu amiral gemisi modeli Ağustos 2020’de karşımıza çıkacak.

Bazı kaynaklar ise Samsung’un bu teknolojiyi amiral gemilerinden önce orta seviye bir telefonda test edeceğini belirtiyor. Galaxy A serisi en büyük aday olarak görülürken, bu hamle oldukça mantıklı görünüyor.

Çünkü oldukça yeni olan bu teknoloji ilk etapta kusurlu olabilir ve şirketin en çok satan telefonlarından birisinde kullanmak oldukça riskli. Eğer orta seviye telefonlardan birisinde başarılı olursa, amiral gemilerine gelmesi çok sürmez. (Shiftdelete)