Yakın gelecekte iş dünyasına damgasını vuracak girişimcilerin Google veya Amazon gibi dev şirketlerden çıkacağı düşünülebilir.

Ancak Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren şirket kurucuları gelecekteki en iyi girişimcilerin Uber veya kurumsal iletişim uygulaması yapan Slack gibi şirketlerden çıkacağını düşünüyor.
 
Amerikalı risk sermayesi fonu First Round Capital'ın toplam 529 kişiyle yaptığı State of Startups (Girişim Şirketleri Durumu) anketinde, "Önümüzdeki beş yıl için gelecek vadeden en iyi girişimciler hangi şirketlerden çıkacak" sorusunu yöneltti.

Şirket kurucuların yüzde 22,5'i ulaşım hizmetleriyle bilinen Uber'i seçerken, oy verenlerin yüzde 15,7'si Slack'i, yüzde 15,2'si de dijital ödeme alanında hizmet veren Stripe'yi seçti.

İnternet üzerinden rezervasyon ve konaklama hizmeti sağlayan Airbnb şirketiyse oyların yüzde 13,9'u ile dördüncü oldu. Dünyanı en değerli ikinci şirketi olan Amazon'a da oyların sadece yüzde 1,1'i geldi.

Teknoloji devi Google ise gelecekte yetenekli girişimciler çıkaracak bir şirket olarak görülmüyor. (Hüseyin Koyuncu / Euronews)