Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Alabama eyaletinde yaşayan 25 yaşındaki kadın girişimci Chaymeriyia Moncrief, 2018 yılında Tesix Wireless Network adında bir telekomünikasyon servis sağlayıcısı şirketi kurdu. Kısa sürede önemli başarılar yakalayan Moncrief, daha yolun başında 4.4 milyon dolarlık bir teklif almasına rağmen firmayı satmadı.

2019 yılını 10 milyon doların üzerinde bir piyasa değeri ile kapatan Alabama merkezli Tesix Wireless Network şirketi, şimdi gözünü akıllı telefon ve elektronik ürün pazarına dikti. Kendi akıllı telefon modelini geliştiren ilk Afro-Amerikalı kadın olmayı kafasına koyan Moncrief, bu hayaline de resmen kavuştu.

Akıllı telefonları ve diğer elektronik cihazları NSPRE (Inspire) Electronics markası altında toplayan şirket, Yaklaşık iki yıllık planlamadan sonra, ilk telefonu NSPRE NX Pro’yu resmi olarak üretmeye başladı. Şirket şimdi de, NX Pro'nun gelişmiş versiyonu NX Pro Plus’ı gün yüzüne çıkardı.

Yalnızca 300 adet üretilen akıllı telefon, 215,99 dolar fiyat etiketi ile bugün itibarıyla ön siparişe açıldı. Teslimatların şimdilik ABD, Afrika, Kanada ve Meksika ile sınırlı olacağını açıklayan marka, tedarik ağını gelecekte daha da genişletmeyi umuyor. NSPRE ayrıca bu sonbaharda iki yeni tüketici elektroniği ürünü daha piyasaya süreceğini açıkladı.