Teslimat uygulaması olarak faaliyet gösteren yerli girişim Getir, yeni bir yatırım alarak Türkiye'nin ikinci 'unicorn' girişimi oldu. Yapılan açıklamaya göre, şirket 300 milyon dolarlık yeni bir yatırım alarak değerini 2.6 milyar dolara yükseltti.

Girişimcilik ekosisteminde değeri milyar doları bulan girişimler 'unicorn' olarak tanımlanıyor. Türkiye'nin ilk unicorn girişimi ise, Haziran 2020'de 1.8 milyar dolar karşılığında ABD merkezli Zynga’ya satılan yerli oyun şirketi Peak olmuştu.

2015 yılından beri faaliyette olan Getir, geçtiğimiz yıl da 38 milyon dolarlık bir yatırım almıştı. Getir'e ikinci yatırım turunda ise 128 milyon dolarlık yatırım yapılmıştı.

"YAKIN ZAMANDA ALMANYA, FRANSA VE HOLLANDA'DA DA FAALİYETE GEÇECEĞİZ"

Yatırım hakkında açıklamalarda bulunan Getir'in kurucusu Nazım Salur, "Yeni kaynaklarla hızlıca yeni ülkelerde faaliyete başlayacağız. Yakın zamanda Almanya, Fransa ve Hollanda'da da faaliyete geçeceğiz. Yılın ikinci yarısında da Getir'i Brezilya'da açmayı planlıyoruz. Alınan yatırım ile saha çalışanlarına 25 milyon TL'lik destek vereceğiz. Bunu bayiler üzerinden kıdem esasına göre yapacağız" dedi.

Türkiye'nin ilk unicorn girişimi ise yerli oyun şirketi Peak olmuştu. Haziran 2020'de 1.8 milyar dolar karşılığında ABD merkezli Zynga’ya satılan Peak, bu işlemin ardından Türkiye'den çıkan ilk milyar dolarlık girişim olarak kayıtlara geçmişti.

Girişim yatırımlarında rekor

 

Yerli 'unicorn'lar çıkarmak için bize 'teknobank' gerek