Kısa bir süre önce de Google, yeni okyanus altı internet kablosu çalışmaları ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Buna göre Google, Amerika ve Avrupa kıtalarını okyanus altı fiber kablolar ile birbirine bağlamaya başlıyor.

Google, yeni açıklaması ile Grace Hopper isimli projesini duyurdu. Bu projenn detaylarına göre Google, Amerika Birleşik Devletleri’nin New York bölgesinden önce İngiltere Bude bölgesine, sonrasında da İspanya’nın Bilboa bölgesine okyanus altı internet kablosu çekmiş olacak. Yeni Google Grace Hopper kablo sistemi, Avrupa ve Amerika arasındaki internet bağlantı kalitesini artıracak.

Söz konusu bu yeni projenin de 2022 yılı itibariyle tamamlanması bekleniyor. Açıklanan bilgilere göre İngiltere ve Amerika arasındaki bağlantı, 2003 yılından bu yana ilk defa bu proje ile bir adım daha öteye geçmiş olacak.

Google’ın yaptığı yeni proje açıklamaları arasında, çeşitli istatistikler de bulunuyor. Örneğin şu an için dünya genelindeki internet trafiğinin yüde 98’lik bölümü, deniz altından bağlanan fiber optik kablolar aracılığı ile sağlanıyor. Nitelim bu ve buna benzer yeni projeler, artan internet trafiğini çok daha verimli bir hale getirmek için atılan önemli adımlardan olacak.