İnternet merkezli teknoloji devi Google'ın arama algoritması, "Hristo Georgiev" isimli bir mühendisin başına iş açtı. İsviçre'nin Zürih kentinte yaşayan ve bugüne kadar da oldukça sıradan bir yaşamı olan mühendis, Google algoritmalarında yaşanan bir hata nedeniyle bir anda "seri katil" haline geldi. Olayın kendisiyle bir ilgisinin olmadığını anlatmaya çalışan Georgiev, bir tekzip yayımlamak zorunda kaldı.

Hazırladığı tekzipte başından geçenleri anlatan mühendis, bir internet kullanıcısından e-posta aldığını ve bu e-postanın içeriğini okuduğunda hayatının bir anda değiştiğini söylüyor. Mühendisin açıklamalarına göre söz konusu e-postada, Google'a girerek kendi ismini aramasını isteyen bir kullanıcı, fotoğrafının bir seri katille ilişkilendirildiğini, arama yapıldığında sağ tarafta çıkan ve Wikipedia'daki bilgilerin yer aldığı kutucukta bu fotoğrafın görüldüğünü söylemiş. Bunun üzerine gelen e-postadaki talimatları uygulayan mühendis, hayatının şokunu yaşıyor.

Mühendis, fotoğrafının ilişkilendirildiği seri katilin 1956 doğumlu bir adam olduğunu söylüyor. Böyle bir olayın yaşanmasının sebebi ise yalnızca isim benzerliği. Google ilginç bir şekilde Bulgar seri katil ile mühendis Georgiev'in fotoğrafını karıştırmış, ortaya da böyle bir durum çıkmıştı. Aslında bu olayın benzeri daha öncelerde de yaşandığından, pek de şaşırdığımızı söyleyemeyiz.

Mühendis olan Hristo Georgiev, yaşadığı bu olayın herkesin başına gelebileceğini bu yüzden insanların arada sırada da olsa kendileriyle ilgili bilgileri kontrol etmesi gerektiğini belirtiyor. Mühendise göre bu tür olaylar yalnızca arkadaşlar arasında dalga konusu olabileceği gibi, bir kariyerin sonunu getirebilir ya da adli mercileri harekete geçirebilir.

Windows 11 tanıtıldı! İşte yeni işletim sistemi

 

Balonla uzay turizmi için bilet satışı başladı