Google’ın kullanıcılarına fotoğraf ve videolarını depolamak için sunduğu Google Fotoğraflar’daki sınırsız kullanım hakkına son veriyor. Google Fotoğraflar uygulamasının özelliklerinden olan “Yüksek Kalite” ayarı altında sınırsız depolama imkanının 1 Haziran 2021’den itibaren Google hesabıyla birlikte sağlanan 15 GB'lık ücretsiz depolama alanına dahil edileceği açıklandı

Kullanıcıları üzen bu gelişmeyle ilgili Google’dan yapılan açıklamada, “Artık Google Fotoğraflar, aralarında sizinkilerin de bulunduğu 4 trilyondan fazla fotoğraf ve videoya ev sahipliği yapıyor. Üstelik her hafta 28 milyar yeni fotoğraf ve video daha yükleniyor. Daha da fazla anıya kucak açmak ve Google Fotoğraflar'ı geleceğe hazırlamak için depolama alanı politikamızda yapacağımız bir değişikliği duyurmak istiyoruz” denildi.

Buna göre Google Fotoğraflar uygulamasında yapılan değişiklikler şöyle:

"1 Haziran 2021'den itibaren Yüksek kalite ayarında yedeklenen tüm yeni fotoğraf ve videolar, Google Drive ve Gmail gibi Google hizmetlerinde şu an olduğu şekilde, Google Hesabı ile birlikte sağlanan 15 GB'lık ücretsiz depolama alanında veya ek depolama alanı satın alındıysa, bu depolama alanlarında hesaba katılacak. 1 Haziran 2021'den itibaren, Yüksek kalite ve Express kalite içerikler, Google Hesabı depolama alanınızda kotanızdan düşülecektir. 1 Haziran 2021'den önce “Yüksek Kalite” ayarında yedeklenen fotoğraf veya videolar bu değişikliğin kapsamında olmayacak ve Google Hesabı depolama alanınızda hesaba katılmayacak. Buna, “Yüksek Kalite” ayarında yüklenmiş mevcut tüm içerik dahil olacak.”

Android için Google Play'de, iOS için ise App Store'da yer alan Google Fotoğraflar (Google Photos) uygulamasıyla ilgili olarak “Bunun önemli bir karar ve büyük bir değişim olduğunun farkındayız” açıklamasını yapan Google, kullanıcılara yönelik şu soru cevap rehberini de yayınladı.

ÜCRETLER NE KADAR?

Google Fotoğraflar'daki değişikliğin fotoğraf depolama alanına yönelik artan talebi karşılamaya yardımcı olması için yapıldığını belirten Google’ın Google One servisi üzerinden sunduğu depolama seçeneği paketleri ve aylık fiyatları ise şöyle:

100 GB - 5.79 TL, 200 GB - 11.59 TL, 2 TB - 28.99 TL, 10 TB - 289.99 TL, 20 TB - 579.99 TL, 30 TB - 869.99 TL.

Google ve Facebook'tan reklam yasağı kararı

 

Google'a açılan tarihi dava teknoloji devlerini endişelendiriyor

 

Google'ın Amerika'da da rekabet kuralları ile başı belada