Google, kimlik doğrulama hatası yaparak ağustosta bir çevrimiçi blog yazarına "rastgele" çeyrek 250 bin dolar yolladı.

Güvenlik mühendisi olarak çalışan Sam Curry, parayla ilgili sorusuna teknoloji devinin yanıt vermesinin üç haftadan fazla sürdüğünü açıkladı.

Curry, daha önce bilgisayar korsanlarına yazılımlardaki güvenlik açıklarını bulmaları için ödeme yapan ödüllü hata tespiti programlarına katıldığını fakat bu işle para transferi arasında bir bağlantı olmadığını söyledi.

Güvenlik mühendisi, "Google'ın bana rastgele 249 bin 999 dolar göndermesinin üzerinden üç haftadan biraz fazla zaman geçti ve destek talebim hakkında hâlâ bir dönüş almadım" diye tweet attı ve ödemenin ekran görüntüsünü paylaştı.

Pazartesi günü The Independent'a konuşan Curry, Google Destek'e ulaşıp tweeti geçen hafta paylaştıktan sonra, şirketin geri ödemeyi planlamak için kendisine e-posta gönderdiğini söyledi.

Yerel Wells Fargo banka şubesine gittim ve her şeyi açıkladım, sonra da kazara gelen paranın geri gönderilmesine yardım ettiler.

Bir Google sözcüsü, sorunun çözüldüğünü The Independent'a doğruladı.

Sözcü, "Ekibimiz yakın zamanda insan hatası sonucu yanlış tarafa ödeme yaptı" dedi. Bize hızla iletildiği için minnettarız ifadesini kullandı.

Google ve İsrail yapay zekada anlaştı, Yahudi çalışan istifa etti

 

Google 'robotlar canlı' diyen mühendisini kovdu

 

Google Haritalar'a yakıttan tasarruf eden rota özelliği