Google Finans daha erişilebilir hale geliyor
Yatırım denildiğinde akla gelen birçok soru var: Hisse senetleri hakkında nereden bilgi alabilirim? Yatırım yapmadan önce hangi metriklere ve istatistiklere bakmalıyım? Hisse senetlerim diğerlerine göre nasıl performans gösteriyor? Doğru bilgiyi bulmak zor olabilir ve hatta onu anlamlandırmak daha da zor olabilir. Daha bilinçli yatırım kararları vermeniz için ilgilendiğiniz hisse senetleri, piyasa trendleri ve ilgili haberleri kolayca bulmanıza yardımcı olmak için Google, Finans uygulamasını hem masaüstü hem de mobil platformlarda yenilediğini duyuruyor.

Techinside’ın haberine göre bilinçli yatırım kararları vermek için finansal hareketleri doğru okumanız gerekiyor. Google da bu noktada kullanıcılarının bilgilerini kendilerine uygun şekilde filtreleyebilip, diledikleri gibi karşılaştırma yapabilmelerini mümkün kılıyor. Örneğin, takip ettiğiniz hisse senetlerini gruplayabilir ve ilgili haberleri, istatistikleri ve kazanç ayrıntılarını bulmanıza yardımcı olacak kendi “İzleme Listeleriniz“i oluşturabiliyorsunuz, böylece hisse senedi hareketleri hakkında daha fazla bilgi sahibi oluyorsunuz. Ayrıca olup bitenlerden haberdar olmak için şirket etkinliklerini ve kazanç aramalarını doğrudan Google Takvim’e ekleyebiliyorsunuz.

Ayrıca Google yeni güncellemesi ile finans alanındaki karmaşık terimleri açıklayacağı, kimi finansal değişkenlerinin nasıl hesaplandığı noktasında yol gösterici olacak bir rehber özelliğini de Google Finans uygulaması ile kullanıcıları ile buluşturuyor.

Saniyelerin büyük önem taşıdığı finans dünyasında Google gibi bir veri devinin faaliyet göstermesi önemli bir imkan. Anlık verilerle finans alanında kullanıcısının yanında olacak Google Finans’ın bu en yeni versiyon ile önümüzdeki haftalarda ABD pazarında kullanıma açılması bekleniyor. Bölgemize ve diğer coğrafyalara ne zaman geleceğine dairse net bir yanıt verilmiyor.