Federal mahkeme yargıcı Stephen Rares, Friendlyjordies takma adlı komedyen Jordan Shanks'ın yürüttüğü "acımasız siber zorbalık" kampanyası yüzünden eski Yeni Güney Galler başbakan yardımcısı John Barilaro'nun "travma geçirdiğine" karar verdi.

Yargıcın kararına göre Google, Barilaro'ya yönelik "Bay Shanks'in nefret konuşmasını, siber zorbalığını ve tacizini önlemek için hiçbir şey yapmayarak" kendi politikalarına bağlı kalmadı. Yargıç, Google'ın Barilaro için 715 bin ABD doları ödemesine karar verdi.

Eski NSW başbakan yardımcısı John Barilaro mahkemede, Friendlyjordies videoları YouTube'da göründükten sonra 'kırılmış' hissettiğini dile getirdi.

Ne olmuştu?

Barilaro, 2020'de Friendlyjordies tarafından yayınlanan "bruz" ve "Gizli Diktatörlük" başlıklı videolar sebebiyle YouTube'un sahibi Google ve Shanks'a dava açmıştı.

Rares sert bir kararla, Shanks'ın Barilaro'ya karşı "kamu görevinden erken ayrılmasına neden olan acımasız siber zorbalık" kampanyası yürüttüğünü ifade etti.

'Barilaro hakkında çok ciddi ve yanlış iddialar'

Hakaret davasının merkezindeki iki videonun Barilaro hakkında "çok ciddi ve yanlış" iddialar taşıdığını ve Google'ın binlerce dolar kazandığı yüz binlerce görüntüleme aldığını belirtti. Barilaro, "Bu benim için zor bir dönemi sona erdiriyor ve ailemin, arkadaşlarımın ve meslektaşlarımın desteği olmadan bu noktaya gelemezdim" ifadesini kullandı.(TheGuardian)

Google'dan telif konusunda pozitif adım

Google telif ödemeyi kabul etti

Google diğer yayıncılar için de harekete geçti

Google medya kuruluşlarına para verecek

Rusya'dan Google’a ceza

Fransa'dan Google'a 150 milyon euroluk para cezası