Dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan Google Lens görüntü tanıma özelliğini ana sayfasına entegre etti. Google'da Arama ve Lens'ten sorumlu mühendislik başkan yardımcısı Rajan Patel yaptığı paylaşımla Google’ın ana sayfasının sık sık değişmediğini ama bugün itibariyle değiştiğini belirterek artık bilgisayarlardan da kolayca görsel aramaya ulaşılabileceğini belirtti.

Kullanıcılar Lens düğmesine tıkladıktan sonra, bir resim yüklemeleri veya bir URL’yi birine yapıştırmaları isteniyor. Bunu yaptıklarında, Lens uygulamasını veya diğer sürümlerini daha önce kullanmışlarsa aşina olabilecekleri bir sayfaya yönlendiriliyor.

Google Görseller, kullanıcıların benzer görünen görselleri aramasına olanak tanıyordu. Lens ise bu özelliklerin ötesinde çalışarak ve kullanıcılara resmin tam olarak ne hakkında olduğu bilgisini verebiliyor.

Google Lens özelliğinden yararlanarak yapılan aramalarda görüntü metin içeriyorsa, yazıyı tarayarak kopyalayabilir, ona göre metin araması yapabilir. Ayrıca QR kodunu tararsanız, aradığınıza ulaşabilirsiniz.

Google Cumhuriyet Bayramı'nı doodle ile kutladı

 

Google'dan milyonları etkileyen flaş karar!

 

Google'ın yeni projesi Starline

 

Google'dan Trump'ın Truth Social uygulamasına onay

 

Google ve Coinbase'den ortaklık