CEO Sundar Pichai, ofise gelişin yıl boyunca opsiyonel olacağını ve gelenlerin de bir rotasyon düzeni içinde belirleneceğini belirtti. Bu plan çerçevesinde çalışanlar iki haftada bir gün ofiste bulunacak. Şirket, personeline evden çalışmalarını kolaylaştıracak ekipmanlar için de 1000 dolarlık bir ek ücret verecek.

Google’ın ofise dönüş takviminde ikinci aşama eylül ayında başlayacak. Eylül ayı itibarıyla ofislerdeki kapasite yüzde 30’a ulaşacak. Şirket, ofise gelmesi gereken çalışanlarını 10 Haziran itibarıyla bilgilendirecek.

Pichai, Google’ın salgının sona ermesinin ardından da uzaktan çalışma konusunda daha esnek olacağını dile getirdi. Google CEO’su konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Önümüzdeki dönem için çalışma şeklimize daha fazla esneklik kazandırmanın yollarını arıyoruz. Ofislerimiz ortak çalışmayı ve topluluk oluşturmayı kolaylaştıracak şekilde tasarlandı. Ancak bir taraftan da dünyanın farklı yerlerinde ofisleri bulunan bir şirket olarak dağıtılmış bir çalışma pratiğine alışığız. Bu süreçte öğrendiğimiz dersler konusunda açık fikirli şekilde hareket ediyoruz.”

Kısa süre önce Facebook da çalışanlarının küresel koronavirüs salgını sonrasında da ağırlıklı biçimde evden çalışabileceği bir düzene geçeceğini açıklamıştı. Google ve Facebook’tan önce bu konuda harekete geçen ilk şirketler ise Jack Dorsey’in yönettiği Twitter ve Square olmuştu.