Geçen hafta Google’da en çok aradığımız konu ve kelimeler belli olurken Interpress’in Google Türkiye'den elde ettiği verilere göre 15–22 Ocak tarihleri arasında Türkiye’de en çok aranan konunun “Afrin Operasyonu” olduğu ortaya çıktı. İkinci sırada geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden sinema ve tiyatro sanatçısı “Turan Özdemir” yer alırken üçüncü sırayı ise 1990'lı yıllara damga vuran rock müzik grubu Cranberries'in yaşamını yitiren solisti “Dolores O’Riordan” aldı.

Dördüncü sırada hamile olduğunu açıklayan program yapımcısı “Zahide Yetiş” yer alırken terör örgütleri tarafından roket atışlarının hedefi olan “Reyhanlı Kilis” ise geçen hafta Google’da en çok aranan beşinci konu oldu. Doğumunun 116. yıl dönümü sebebiyle anılan “Nazım Hikmet” altıncı sırada yer alırken Bizim Hikaye dizisinin çekildiği alana jeneratör ve ışık taşıyan kamyonun devrilmesi sonucu hayatını yitiren sürücü “Kemal Bozdoğan” geçen hafta en çok aranan isimler arasında yer aldı. Ünlü Youtuber’ın hayatını konu alan “Enes Batur Hayal mi

Geçek mi” filmi listede sekizinci sırada yer alırken geçen hafta meydana gelen ve 3 askerin şehit olduğu “Isparta Uçak Kazası” dokuzuncu, CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan “Ümit Kocasakal” ise en çok arananlar listesinde onuncu sırada yer aldı.

Google’da geçen hafta en çok aranan diğer konular ise şöyle sıralandı;

Kanal İstanbul
Barış Atay
Tolga Pancaroğlu
Türk bayrağı
Osman Pamukoğlu, Yılmaz Özdil
Adnan Oktar
Murat Karabova, Seda Sayan
Kim Kardashian
Okan Can Yantır
Karne, karneler ne zaman alınacak?
Pamela Spence
Bülent Turan
Hulusi Akar
Hrant Dink
İsmail Ege Şaşmaz
Selahattin Demirtaş,
Cengiz Kurtoğlu
Semahat Özdoğan
Teşekkür Belgesi, Takdir Belgesi
Ebru Yaşar