ABD merkezli teknoloji devi Google, artık kullanılmayan uygulamaların kullanıcıları takip etmesinin önüne geçen otomatik izin sıfırlama özelliğini tüm Android sürümlerindeki 'Google Play Protect' uygulamasında yayınladığını duyurdu. Yeni özelliğin, Android cihazlarda son 3 ay içerisinde kullanılmayan tüm uygulamaların yetkilerini ve izinlerini otomatik olarak sıfırladığı ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin XDA-Developers'tan aktardığı habere göre; izin sıfırlama özelliği, tüm Android işletim sistemli telefonlarda otomatik olarak çalışıyor. Özellikle birlikte izinleri kaldırılan uygulamaları görmek isteyen kullanıcıların, Google Play Store'da sağ üst kısımdaki profil fotoğrafına tıklayarak 'Play Protect' seçeneğine ilerlemesi gerekiyor.

Daha sonra yine sağ üstteki 'Ayarlar' sekmesine tıklayan kullanıcılar, "Kullanılmayan uygulamaların izinleri" seçeneğine dokunarak izinleri sıfırlanan uygulamaları inceleyebiliyor. Google, halihazırda kademeli olarak özelliği yayınlamaya devam ediyor. Bu nedenle yeni özelliği hala göremeyen kullanıcıların, bir süre daha beklemesi tavsiye ediliyor.

Diğer yandan; otomatik izin sıfırlama özelliği, 2021 yılının Aralık ayında Android 6.0 ve daha düşük işletim sistemli telefonlar için yayınlanmıştı. Daha sonra şirket, özelliği 2022'nin ilk çeyreğinde daha yeni nesil işletim sistemli cihazlarda da yayınlayacağına söz vermişti. Yaşanan gelişmeler sonrası; teknoloji devi, söz verdiği gibi otomatik izin sıfırlama özelliğini Android 6.0 ve üstü işletim sistemli cihazlara da getirmiş oldu.

Türkiye'nin yeni gücü: Çakır

 

Yazılım ihracatında hedef büyüdü

 

Apple ve Meta'nın hackerlara müşteri verisi sağladığı iddia edildi