Google’ın CEO’su Sundar Pichai sanal bir etkinlikte yaptığı konuşmada, İnternet Kadınlar Günü‘nde açıklanan çabanın, kadınların ekonomik eşitliğe erişim, finansal bağımsızlık oluşturma ve girişimcilik fırsatına sahip olmaları için sistemik engelleri ele almayı amaçladığını açıkladı.

Google.org Başkanı Jacquelline Fuller, etkinlikte “Bu ekiplerin neye ihtiyacı olursa olsun, onların yanında olacağız ve vizyonlarını gerçekleştirmelerine yardımcı olacağız” dedi. Şirket, 9 Nisan‘a kadar dünya çapındaki ekiplerin başvurularını kabul edeceğini de duyurdu.

Fuller ayrıca, Google.org‘un Hindistan’da yetersiz hizmet alan kadınlara yardımcı olmak için 1 milyon dolar daha ek yatırım yapacağını belirtti. Hindistan dünyanın en büyük ikinci interneti olsa bile, kadınlar ülkedeki çevrimiçi kullanıcıların küçük bir yüzdesini oluşturuyor.

Beş yıl önce, her 10 internet kullanıcısından sadece biri kadındı. Bu açığı kapatmak için Internet Saathi adlı Hindistan odaklı bir program başlatan Google, bugün Hindistan’ın kırsal kesimindeki 10 internet kullanıcısından dördünün kadın olduğunu ifade ediyor. Şirket, Internet Saathi’nin Hindistan’da 30 milyon kadına fayda sağladığını açıkladı.

Google Hindistan başkanı Sanjay Gupta programı, “Bu program basamaklı bir etki yarattı” diye ifade ediyor.

Ancak, Hindistan ve Güneydoğu Asya‘da Google’ın Kıdemli Pazarlama Direktörü Sapna Chadha, olumlu etkiye karşılık “yalnızca çevrimiçi olmak yeterince ilerleme sağlamıyor. Hindistan’daki kadınlar geleneksel olarak ekonomik katılımdan alıkonulmuştur” açıklamasında bulundu.

Şirket ek olarak, Hindistan’daki 100.000 kadın çiftçiye dijital ve finansal okuryazarlık sağlamak için Nasscom Vakfı ile ortaklık kurdu ve 1 milyon kadın girişimciyi etkinleştirmek ve desteklemek için “Kadınların İrade” adlı bir program oluşturdu.

Programının bir parçası olarak Chadha, İngilizce ve Hintçe dillerinde öğreticiler, iş fikirleri ve diğer fırsatları içereceğini söylediği bir web sitesini de açıkladı.

Chadha, Google’ın ayrıca Google Pay uygulamasında, girişimcilerin iş sayfalarını ödemeler uygulamasında ücretsiz olarak sergilemelerine olanak tanıyan yeni bir özelliği kullanıma sunmaya çalıştığını da açıkladı.

Chadha, kadın girişimcilerin artık işletmelerinin bir kadın veya kadınlar tarafından yönetildiğini Google Arama ve Google Haritalar‘da vurgulamayı seçebileceğini de sözlerine ekledi.

Çin'den teknoloji itirafı: 30 yıl gerideyiz

 

WhatsApp beklenen güncellemeye kavuştu

 

Apple giyilebilir cihazlara gözünü dikti: VR set, akıllı lens ve AR gözlük