Microsoft'a ait arama motoru Bing, Samsung Electronics cihazlarında varsayılan arama motoru hizmeti olarak Alphabet Inc.'e ait Google'ının yerini alabilir.

New York Times'ın haberinde, dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticisi Samsung'un Bing'e geçiş yapmayı düşündüğü ve Google'ın yıllık yaklaşık 3 milyar dolarlık gelirini riske attığı belirtildi. Bing'in Google'ın arama hakimiyetine yönelik tehdidi, son aylarda OpenAI'nin kullanıcı sorgularına ChatGPT benzeri yanıtlar sağlayan teknolojisinin eklenmesiyle daha güçlü hale geldi.

IDC verilerine göre Samsung, 2022'de tümü Google'ın Android yazılımını çalıştıran 261 milyon akıllı telefon sevk etti. Koreli şirket, hem Microsoft hem de Google ile köklü ortaklıklara sahip ve cihazları, OneDrive ve Google Haritalar gibi her ikisinden de bir uygulama ve hizmet kitaplığı önceden yüklenmiş olarak geliyor. Habere göre, müzakereler hala devam ediyor ve Samsung, Google'ı varsayılan sağlayıcı olarak tutmaya da karar verebilir.

Google, zemin kaybetmemek için arama hizmetlerini güncellemek ve yenilemek için çeşitli projeler üzerinde çalışıyor. Times'ın bildirdiğine göre, bunlar, üzerinde 160'tan fazla kişinin çalıştığı Magi adlı bir proje kapsamında mevcut yapıya yapay zekâ özellikleri eklemeyi içeriyor.

Google sözcüsü Lara Levin yaptığı açıklamada, Google'ın "yapay zekâ destekli yeni özellikleri arama hizmetine eklemekten heyecan duyduğunu ve yakında daha fazla ayrıntı paylaşacağını" söyledi.

İnsanlar için hayati önem taşıyan anlarda yapay zeka öne çıkabilir

 

Elon Musk yapay zeka şirketi kurdu

 

Yapay zeka işsiz bıracak mı?