Rockstar Games ve 2K Games gibi firmaları bünyesinde barındıran Take-Two Interactive, geçtiğimiz günlerde Grand Theft Auto V, IV, EFLC ve Max Payne 3 gibi oyunlarının mod yükleme ve geliştirme aracı olan OpenIV programını mahkemeye taşımıştı.

Mahkemede ise bu programın Grand Theft Auto V'in güvenlik sistemlerine zarar verdiği, oyunun güvenliğini bozduğunu iddia ederek yasal yollar ile mahkemeye başvurarak, programın geliştiricisi tarafından OpenIV'ün yayından kaldırılmasını talep etmişti.

Bu talebin doğrultusunda da mahkeme; OpenIV programını ve oyuna eklenen modları illegal bularak yayından kaldırılmasına karar vermişti.

Böylelikle OpenIV'ün tüm sunucuları kapatılmış ve programın güncellemesi durdurulmuştu ve Grand Theft Auto V için mod yüklemek imkansız hale gelmişti.

Grand Theft Auto serisi senelerdir modlar ile ayakta kalmayı başaran ve modlar ile varlığını sürdüren bir oyun olmasına rağmen, günümüzde gelişen internet hızının ve Pay to Play sisteminin yoğunluğundan dolayı, 4 sene evvel geliştirdikleri Grand Theft Auto V'in Online sürümüne daha derinden ilgilenmeye başlamışlardı.

Firma, sürekli güncellediği ve güncel olarak tuttuğu, ücretsiz olarak yeni görevler, modlar eklediği Grand Theft Auto V'in oyun içi satılan paralarıyla yani Shark Cards'lar ile de kazancını iyice katlamıştı. Bu yüzden Grand Theft Auto V'in ömrü Online sürümü yüzünden daha da uzamıştı.

Oyuncular, OpenIV'ün kapatılmasının ardından Grand Theft Auto V'in Steam mağazasına girerek, oyunun incelemelerini tamamen olumsuza çekti.

Senelerdir "Son Derece Olumlu" olan oyun, bu yüzden "Son Derece Olumsuz" hale geldi. 220.000'den fazla kullanıcı tarafından incelenen oyunun olumsuz puanları, her geçen saniye daha da artıyor.

Oyuncular, OpenIV'ün kapatılmasına böyle tepkilerini sürdürürken, oyunun Steam satışlarının da bir nebze azaldığı söyleniyor.

shiftdelete'in haberine göre Take-Two'un OpenIV karşısında ne gibi kararlar alacağı ise henüz belli değil. Firma ya bu son kararlarının arkasında duracaklar, ya eskisi gibi OpenIV'ün kullanımını serbest bırakacaklar. En kötü ihtimalle de kendi mod geliştirme araçlarını piyasaya sürecekler.