Dünyanın en hızlı internet hizmetlerinden birine sahip Güney Kore, 5G ağına da en önden giren ülkelerden biri oldu. Ülkenin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre başkent Seul ve diğer altı büyük şehirde 5G indirme hızının ortalama olarak 656,6 Mbps olduğu belirtildi.

Bakanlık, bu yeni hızların geçen yıl 4G LTE ağları için ölçülen ortalama 158,53 Mbps’lik internet hızından dört kat daha fazla olduğu açıklandı. Ölçümlerin bu yılın Ocak ve Haziran ayları arasında yapıldığını da belirtelim.

Güney Kore’nin en büyük 3 operatörü olan SK Telecom, KT ve LG Uplus, başkent Seul’da sırasıyla ortalama 789 Mbps, 652 Mbps ve 528,6 Mbps hızlara ulaşabiliyor. Şu anda 3,5 GHz spektrumunda çalışan NSA ağlar kullanan Güney Kore, bu yılın sonunda bağımsız mmWave spektrum ağlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Kalabalık alanlarda da yüksek hızlı internet
İnternet kullanımı bakımından dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olan Güney Kore, hız bakımından da dünyadaki pek çok ülkeye fark atmayı başarıyor. Ülkenin ölçülen 5G internet hızları kalabalık ortamlarda bile 654 Mbps gibi bir indirme hızı sunarken, yükleme hızına baktığımızda 63 Mbps gibi ülkemizde indirme hızlarında bile görmediğimiz bir değer bizleri karşılıyor.

Bakanlık, bu internet hızlarını homojen bir şekilde ölçmek için, mağazalar, kütüphaneler, üniversiteler, eğlence alanları, hastaneler, sergi merkezleri, metrolar ve terminaller gibi 11.000’den fazla kalabalık alanda ölçüm yaptığını belirtti.

Seul’da yüksek hızlı internetin sunulması için üç büyük operatörün toplam 5G hacmi, temmuz sonunda 425,5 kilometrekareye ulaştı. Şehrin tamamının 605,2 kilometrekarelik bir alana sahip olduğunu belirtelim.