TEKNOLOJİGUNDEM.COM
Teknosa, 2015 yılını ve gelecek hedeflerini Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer ve Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan’ın ev sahipliğinde “15 Yıldır Teknolojinin Değişmeyen Gücü” temalı toplantıda basınla paylaştı. Toplantıda konuşan Haluk Dinçer, son iki yıldır zarar açıklayan Teknosa'nın kar hedefi, İran’a yatırım ve Gold Bilgisayar satın alma konusunda açıklamalar yaptı.
 
MAYIS'TA KAR AÇIKLAYACAĞIZ
 
2016 yılında şirketin kara geçeceğini belirten Dinçer, "Teknosa operasyonel olarak karlı bir şirket. Şirket 2015 yılının ilk yarısında zarardaydı ancak ikinci yarısındaki performansı olumluya döndü. Teknosa geçtiğimiz Ocak ayında Kliksa'yı kendi bünyesinde konsolide etti. Sadece Kliksa'nın Teknosa çatısı altına girdiği esnada, strateji değişikliği nedeniyle bazı muhasebe tekniklerinden kaynaklanan zararlar oluştu. Açıklanan zararın şirketin nakit pozisyonuna her hangi bir etkisi yok. Şirketin nakit pozisyonuna bakarsanız, 2015 yılını 300 milyon TL'nin üzerinde kapadık. Dolayısıyla inanıyorum ki önümüzdeki yıl pozitif kar açıklayacağız. Hatta önümüzdeki Mayıs ayında ilk bilançoda kar açıklamayı hedefliyoruz." dedi.
 
İRAN’A YATIRIM PLANI
 
Ambargoların kalktığı İran’a yatırım yapmayı planlıyor musunuz sorusunu yanıtlayan Dinçer, “Şu anda önceliğimiz yurtiçi pazarı. İran'ın Türkiye için yarattığı büyük potansiyeli takip ediyoruz. Türkiye ekonomisi için olumlu gelişmeler olabilir. İran’ın potansiyelini takip ediyoruz ve perakende yatırımı için etüt ediyoruz. Daha çok yeni bir şey, bugünden yarına olabilecek bir şey değil. İran’da yatırımların olabilmesi için ülkenin hukuki altyapısının gelişmesi gerekiyor. Burada bazı eksikliklerin olduğunu duyuyoruz, o yüzden sadece etüt aşamasındayız.” Yanıtını verdi. 

2016'DA 40 MİLYON TL'LİK YATIRIM

2016 yatırım planları hakkında bilgi veren Dinçer, Teknosa’nın 2015 yılında da aralıksız büyümesini sürdürdüğünü ve 3,2 milyar TL’lik ciroya ulaştığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Büyüme ve yatırımlarımız 2016’da da hız kesmeyecek. Yaklaşık 40 milyon TL’lik bir yatırım planımız var. Hem 2015 yılında yapılan atılımların meyvelerini toplayacağız hem de teknolojide ürün, hizmet ve çözümün bir arada sunulduğu perakendecilik anlayışını zenginleştireceğiz. 20’nci yılımızı kutlarken hedefimiz, “Teknoloji Hızında Büyüyen” bir TeknoSA yaratmak ve Türkiye’de üst üste liderliğimizi 20 yıl devam ettirerek Türkiye’nin ‘4 yıldızlı tek teknoloji perakende markası’ olmak.” 
 
TEKNOSA, GOLD BİLGİSAYAR’I SATIN ALACAK MI
 

Geçtiğimiz günlerde iflas erteleme açıklayan Gold Bilgisayar’ı satın alınmasıyla ilgili soruları da yanıtlayan Dinçer, “Geçmişte EP ve Best Buy gibi aktif satın almalar yaptık. Rakiplerimizin yaptığı satın almalarda biz arzu etmediğimiz için gerçekleşti. Bundan sonra da fırsatları değerlendireceğiz.” dedi.
 
Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan da 15 yılda teknolojinin çok değiştiğini, teknolojinin değişmeyen adresinin ise TeknoSA olduğunu ve gelecekte de Teknosa’nın sektörü şekillendireceğini vurguladı.
2016 yılında mağazacılıkta yüzde 10, e-ticarette yüzde 50’ye yakın büyüme hedeflediklerini belirten Teknosa Genel Müdürü, bu yıl 15 yeni adres ile mağaza yatırımlarına devam edeceklerini, yeni ürün ve hizmetlerle, farklı işbirlikleriyle yeniliklerin merkezi olmayı sürdüreceklerini açıkladı. Gürcan; “Bu yıl 4 boyutlu büyüme stratejimiz var ve 2016’yı “4D yılı” olarak tanımladık. 4D’nin açılımı da Derinleşme, Dönüşüm, Dayanışma ve Deneyim. Tüm süreçlerimizde, teknoloji yatırımlarımızda ve iş süreçlerimizde derinleşeceğimiz, dijitalleşme ve fijital dönüşüme ağırlık vereceğimiz, katkı yaratan projelerimizle ve güçlü işbirliklerimizle toplumla ve iş ortaklarımızla dayanışmamızı güçlendireceğimiz, müşterilerimize kesintisiz ve mükemmel deneyimler yaşatacağımız bir yıl bizi bekliyor. Teknolojide ürün, hizmet ve çözümü bir arada sunan tek adres olma anlayışıyla atılımlarımız sürecek. Online kanalda 2020’ye kadar hedefimiz, 2015’te yarattığımız değeri 5’e katlamak” şeklinde konuştu.