Mate 20 serisini tanıtmaya hazırlanan ve Android 9 Pie güncellemesi üzerinde çalışmaya devam eden Huawei, amiral gemisi P20 Pro için yeni bir güncelleme yayınlandı. Bu güncelleme ile Huawei P20 Pro’da ilginç bir değişiklik yaşanıyor.

525 MB gibi yüksek bir boyuta sahip olan güncelleme CLT-L29 8.1.9.156(C432)yazılım sürüm numarası ile karşımıza çıkıyor. Güncelleme notlarında belirtilen ilk detay, Ağustos ayı güvenlik yamalarının cihaz ile buluşturulması oldu.

Güncelleme yapay zeka destekli sahne tanımayı kapatıyor!

Haberimize konu olan detay ise ikinci sırada yer alıyor. Güncelleme yüklendikten sonra kameranın yapay zeka ile sahne algılama özelliği devre dışı bırakılıyor. Kullanıcıları oldukça üzen bu değişikliğin tercihe bırakılması ise sevindirici.

Bu özelliği kullanmak isteyenlerin kamera ayarlarından tekrar aktif etmesi yeterli oluyor. Başta geliştirdiği Kirin işlemciler olmak üzere akıllı telefonlarında yapay zekaya odaklanan Huawei’nin, böyle bir adım atması oldukça şaşırtıcı oldu.

Huawei’den bu değişikliğe gerekçe olarak bir resmi açıklama gelmesi bekleniyor. Bunların yanı sıra güncelleştirmelerin vazgeçilmezi olan küçük hata düzeltmeleri ve geliştirmelerin bu güncelleme ile sunulduğunu hatırlatmakta fayda var.