• Yapılan açıklamalara göre Huawei, Google servislerini kullanamadığı sürece Android işletim sistemini de kullanmayacak. Huawei P40 modeli ile birlikte HarmonyOS’a geçiş yapacak. Dolayısıyla Huawei P40 HarmonyOS ile birlikte gelebilir.

    Huawei Mate 30’dan gerçek zamanlı video düzenlemesi19 Eylül 2019 tarihinde tanıtılması beklenen Huawei Mate 30, gerçek zamanlı olarak video düzenlemesi yapabilecek. Kirin 990'ın sunduğu teknik imkanlar hangi yenilikleri getiriyor?

    Huawei P40’ta Android yerine HarmonyOS kullanılabilir

    Yu, “HarmonyOS, akıllı telefonlar için kullanımına hazır, ancak şimdilik kullanmıyoruz. ABD hükümetinin Android kullanmamıza izin vermesini bekliyoruz ve Google Mobil Hizmetlerini kullanmamıza izin vermiyorlarsa HarmonyOS’umuzu kullanacağız.” açıklamasında bulundu. Ayrıca HarmonyOS’u kullanan ilk telefonun Huawei P40 modeli olacağının altı çizildi.

    Huawei, 19 Eylül tarihinde Mate 30 serisini lanse edecek. Ve bu telefonlarda Google servislerinin yer almayacağına dair bazı haberler söz konusu. Mate 30 serisi Android işletim sistemine sahip olsa da Google Play Servisler’3 sahip olmayacak. Bu durum böyle devam ederse 2020 yılının Mart ayında duyurulacak Huawei P40 modellerinde Android’ten tamamen vazgeçilmesi bekleniyor.