Huawei'nin yerel iş ortaklarını ve tedarikçilerini bir araya getirdiği Huawei Tedarikçiler Kongresi gerçekleştirildi. Huawei tedarikçilerinin ve iş ortaklarının yoğun katılımıyla 6 kez gerçekleştirilen konferansta 12 iş ortagı ödüllendirildi. "Birlikte çalışalım, birlikte başaralım" sloganı ile bir araya gelen iş ortakları ile 2014 yılının bir degerlendirmesi ve 2015 hedefleri üzerinde konuşuldu.

Kongrede konuşan Huawei Türkiye Satınalma Direktörü Ömür Önhon, 2015 yılında da Türkiye'deki iş ortakları ile sürdürebilir işlere imza atmanın, değişen pazar şartlarına uygun olarak sürekli gelişim hedeflemenin ve müşterilerimiz için deger yaratmanın öncelikli hedefleri içerisinde oldugunu kaydetti. Satınalma açısından Türkiye'de önde gelen ilk 50 firması içerisinde yer alan Huawei için en önemli konulardan birinin de iş güvenliği ve işçi sağlığı olduğunu ve 2014 yılı içerisinde de bu alanda ciddi aşamalar kaydettiklerini iletti.

Başarılı Projelere İmza Atan İş Ortakları Ödüllendirildi
Türkiye'de telekomünikasyon özelinde hizmet sunan 70'in üzerinde iş ortağının katıldığı kongrede Huawei, başarılı iş ortaklarını ödüllendirdiği özel bir etkinlik de düzenledi. Etkinlikte, evrensel Hizmet, Fiber Optik, Vodafone 3G Swap, Vodafone Asya Bakım Projesi ve Türk Telekom Fiber Şehir projeleriyle başarılı işler ortaya koyan Getes, Iska, Ozsistem, Artıtel, Eltem, Akım, Tunes, Dönper, Electra, Uluser, DHL ve Ufuk firmaları ödüle layık görüldüler.

IS - KA Genel Müdürü Ali Güven "Bildiğimiz gibi global ekonomik şartların değişmesi, firmaların kendilerini verimlilik ve optimizasyon konusunda bu koşullara uymak zorunda bırakmaktadır. Bizler uzun zamandır GSM sektöründe iş yapan firmalar olarak, yıllar önce yapmış olduğumuz bir birim iş için aldığımız bedellerin şu anda çok daha altında fiyatlarla iş yapmaktayız . Yıllar önce bu fiyatlarla işleri yapmak ya da teklifler vermek düşünülemezdi; fakat belirttiğim gibi değişen şartlara kendimizi adapte etmek ve kaynaklarımızı daha optimum kullanmak, bizleri bu işleri yapmak ve kazanmak konusunda başarılı kılmaktadır. Bu başarımızda Huawei önemli bir etken olmuştur. Şu anda bu sistem sayesinde işlerimizde devamlılık oluştu ve en önemli maliyetimiz olan işçilikten tasarruf etmiş olduk."

Getes Firması Genel müdürü Mehmet Arı "Öncelikle Huawei'nin iş ortaklarını her yıl bir araya getirmesi ve bizleri başarılarımızdan dolayı ödüllendirdigi için teşekkür etmek istiyorum. Bu tip ödüllerin, kişilerin ve firmaların motivasyon artışını ve çalışmalarını daha ileri seviyelere taşıması konusunda önemli olduğunu düşününüyorum. Biz Getes firması olarak yıllardır ülkemizde iş yapan tüm firmalarla çözüm ortağı olarak çalıştık. Geçen süre içerisinde Huawei'nin ciddi bir geliştirme gösterdigine de tanık olduk.(teknokulis)