Financial Times haberinde yer alan iddiaya göre şirket Şangay’da kendi çip fabrikasını kurmak için plan yapıyor. ABD yönetimi tarafından uygulanan yaptırım neticesinde şirketlerin Huawei’ye çip satabilmek için ABD Ticaret Bakanlığı’ndan lisans talep etmesi gerekiyor.

Huawei’nin ABD teknolojilerini kullanmadan çip üreteceğini ve bunu hükümet destekli Shanghai IC Ar-Ge Merkezi ile ortak yürüteceğini iddia eden Financial Times, üretim süreci ile ilgili de bazı iddialarda bulundu.

Kurulacak olan fabrikanın ilk olarak sektör devlerinin yaklaşık 15 yıl önce kullandığı 45nm çipleri üreterek başlayacağı söylentiler arasında yer alıyor. Fabrikanın 2021 sonunda akıllı televizyonlar ve IoT cihazlarda kullanılan 28nm çipleri üreteceği de belirtiliyor.

Şirketin 5G altyapısı için gerekli olan 20nm çipleri de üreterek birçok konuda özgürlük elde etmesi bekleniyor. Yarı iletken sektöründe çalışan bir kişi kurulacak fabrikanın Huawei marka akıllı telefonlar için çip üretmeyeceğini iddia etti. Akıllı telefonlarda kullanılan yonga setlerinin ileri teknoloji ile üretiliyor olmasını sebep gösteren şahıs bu konunun kısa vadede çözüme kavuşamayacağının altını çizdi.