IBM, tedarik zincirindeki çevresel etkiyi ölçmeye yardımcı olmak için Avustralyalı girişim Envizi'yi satın aldığını duyurdu. Şirketler satın alım finansal şartlarını paylaşmadı. Envizi’nin iş ortakları ve hizmet verdiği şirketler arasında Microsoft, CBRE, Uber, Celestica, Accenture, Alfa Energy, Cushman & Wakefield, Edison Energy, Nube iO, Verco markaları bulunuyor.

IBM AI Applications Genel Müdürü Kareem Yusuf, şirketlerin içgörüleri yönlendirmek için verilere ihtiyacı olduğunu ve şirketinin Envizi ile elde ettiği şeyin bu olduğunu söyledi.

Yusuf "Envizi'nin yazılımı, şirketlere tüm iş operasyonları genelinde emisyon verilerini analiz etmek ve anlamak için tek bir gerçek kaynağı sağlıyor ve işletmelerin daha sürdürülebilir operasyonlar ve tedarik zincirleri oluşturmasına yardımcı olmak için IBM'in büyüyen yapay zeka teknolojileri cephanesini önemli ölçüde hızlandırıyor" dedi.

Envizi CEO ve Kurucu Ortağı David Solsky, bunu, IBM'in küresel varlığından yararlanarak şirketi ölçeklendirmenin bir yolu olarak gördüklerini dile getirdi. Solsky "Bugün bir devrin sonu değil, yeni bir devrin başlangıcı değil. Daha ziyade, eşi görülmemiş bir oranda ölçeklendirmemize ve küresel olarak müşterilerimizin sürdürülebilirlik taahhütlerine doğru ilerlemeyi hızlandırmasına yardımcı olacak bir yapıya geçiştir” dedi.

IBM, Envizi'yi, IBM Çevresel Zeka Paketi, IBM Maximo varlık yönetimi çözümleri ve IBM Sterling tedarik zinciri çözümlerini içeren mevcut ürün paketine eklenecek yapay zeka odaklı bir yazılım olarak görüyor.(Bloomberght)

IBM'in üçüncü çeyrek geliri beklentileri karşılamadı

 

Teknoloji devi IBM'den flaş aşı kararı!